Nakkikeitto

2 tuntia Illallinen Pääruoka
(9)
Kommentit
Nakkikeitto

Perinteinen nakkikeitto on maistuva arkiruoka koko perheelle. Tarjoile herkullinen nakkikeitto smetanan kera. Kokeile helppoa reseptiä!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/nakkikeitto/

Ainekset

4 annosta

Nakkikeitto

Makkaraa
300 - 400 g
Arla® Meijerivoita
20 g
Keskikokoisia perunoita
6
Porkkanoita
3 - 4
Lanttua
200 g
Pieni purjo
1
Sipulia
2
Valkosipulinkynttä
2
Tuoretta lehtipersiljaa
1 puntti
Lihaliemikuutio
1
Laakerinlehteä
2
Maustepippureita
5
Hunajaa
1 rkl
Valkopippuria
1 tl
Suolaa
Arla® Lempi Smetanaa
1 g

Tee näin:

Nakkikeitto

  • Aloita nakkikeitto pilkkomalla ensin nakit. Paista sitten pilkotut nakit voissa pannulla, kunnes ne ovat saaneet pintaan hieman väriä. Jätä sivuun odottamaan.
  • Pilko kevätsipuli ja valkosipuli. Lisää kattilaan ja kuullota voissa kevyesti.
  • Pese ja pilko peruna sekä porkkana. Kuori lanttu ja nosta kaikki kasvikset kattilaan.
  • Lisää kattilaan 1,5 litraa vettä ja laita levylle kuumenemaan.
  • Mausta nakkikeitto: lisää joukkoon 1 lihafondi, 2 laakerinlehteä, maustepippurit, suola, hunaja sekä valkopippuri. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Leikkaa lopuksi purjo ja lisää kattilaan nakkien kanssa. Pyöräytä kaikki sekaisin ja maista. Lisää mausteita makusi mukaan.
  • Viimeistele nakkikeitto lehtipersiljalla ja nauti Arla Lempi smetanan kera.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet