Mustajuurikeitto

Mustajuurikeitto

Mieto, mutta maukas mustajuurikeitto maistuu etenkin syksyisinä iltoina. Mustajuurikeitto saa täyteläisyytensä créme fraîchesta. Tarjoa maalaisleivän kera!
https://www.arla.fi/reseptit/mustajuurikeitto/

Tee näin:

Mustajuurikeitto
  • Aloita mustajuurikeitto kuorimalla ensin mustajuuret juoksevan veden alla. Pilko ne ja laita ne kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon, jossa on loraus etikkaa.
  • Kuori ja pilko perunat kuutioiksi. Hienonna purjo ja kuullota se voissa kattilassa.
  • Lisää kattilaan mustajuuret, perunakuutiot, kasvisliemi ja valkoviini. Keitä juureksia niin kauan, että ne ovat kypsiä.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon creme fraiche ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  • Koristele keittoannokset esimerkiksi persiljalla.
  • Tarjoile mustajuurikeitto hyvän leivän tai patongin kera.
Valmis!

Ainekset

Mustajuurikeitto
Mustajuuria
500 g
Perunoita
200 g
Purjoa
100 g
25 g
Kasvisfondeja
6 dl
Hyvää valkoviiniä
1 dl
120 g
Valkopippuri
ripausta
Muskottipähkinä
ripausta
Suolaa
0.5 - 1 tl
Tarjoiluun
Maalaisleipä tai patonkia
Lisää herkullisia ideoita
Purjo-perunakeitto
45 minuuttia
Purjo-perunakeitto
(2)
Myskikurpitsakeitto
40 minuuttia
Myskikurpitsakeitto
(17)
Kesäkurpitsakeitto
15 minuuttia
Kesäkurpitsakeitto
(2)