Mustajuurikeitto

Mustajuurikeitto

Mieto, mutta maukas mustajuurikeitto maistuu etenkin syksyisinä iltoina. Mustajuurikeitto saa täyteläisyytensä créme fraîchesta. Tarjoa maalaisleivän kera!

Tee näin:

Mustajuurikeitto
  • Aloita mustajuurikeitto kuorimalla ensin mustajuuret juoksevan veden alla. Pilko ne ja laita ne kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon, jossa on loraus etikkaa.
  • Kuori ja pilko perunat kuutioiksi. Hienonna purjo ja kuullota se voissa kattilassa.
  • Lisää kattilaan mustajuuret, perunakuutiot, kasvisliemi ja valkoviini. Keitä juureksia niin kauan, että ne ovat kypsiä.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon creme fraiche ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  • Koristele keittoannokset esimerkiksi persiljalla.
  • Tarjoile mustajuurikeitto hyvän leivän tai patongin kera.
Valmis!

Ainekset

Mustajuurikeitto
Mustajuuria
500 g
Peruna
200 g
Purjoa
100 g
25 g
Kasvislientä
6 dl
Hyvää valkoviiniä
1 dl
120 g
Valkopippuria
ripausta
Muskottipähkinää
ripausta
Suolaa
0.5 - 1 tl
Tarjoiluun
Maalaisleipää tai patonkia
Lisää herkullisia ideoita
Purjo-perunakeitto
45 minuuttia
Purjo-perunakeitto
(1)
Myskikurpitsakeitto
40 minuuttia
Myskikurpitsakeitto
(14)
Kesäkurpitsakeitto
15 minuuttia
Kesäkurpitsakeitto
(2)