Moussaka
&format=jpg)
Moussaka on kreikkalainen gratiini, jossa on munakoisoa ja jauhelihakastiketta sekä herkullista juustokastiketta. Se on suolainen ruokalaji, joka sopii yhtä hyvin lounaaksi kuin illalliseksi. Voit valmistaa moussakan reseptillämme noin tunnissa. Tarjoile moussaka tuoreen kreikkalaisen salaatin kanssa.

Ainekset
Moussaka
Munakoisoa | 600 g |
---|---|
Suolaa | 1 tl |
Jauhelihakastike
Sipulia | 2 |
---|---|
Valkosipulinkynttä | 2 |
Arla® Meijerivoita | |
Jauhelihaa | 400 g |
Tomaattimurskaa | 400 g |
Tomaattipyreetä | 2 rkl |
Kanelia | 1 tl |
Suolaa | ½ tl |
Mustapippuria | 1 tl |
Juustokastike
Vehnäjauhoa | 2 rkl |
---|---|
Arla® Kevytmaitoa | 3 dl |
Arla® Emmental juustoraastetta | 2 dl |
Suolaa | 1 tl |
Kananmuna | 1 |
Tee näin:
Moussaka maistuu mahtavalta vielä seuraavanakin päivänä paistamisesta, joten voi valmistaa moussakan jo tarjoilua edeltävänä päivänä tai sitä edellisenä päivänä.
Moussaka Q&A
Voinko tehdä moussakan edellisenä iltana?
Mikä on moussakan päällimmäinen kerros?
Miksi valmistamani moussaka on niin rasvaista?
Mitkä juomat sopivat parhaiten moussakan kanssa?
Voiko vihannesmoussakaa pakastaa?
Moussaka on ylellisen kansallisruoka
Vaikka moussaka ei ehkä ole klassisesti kreikkalainen, se tunnetaan kyseisen maan kansallisruokana. Tämä resepti löytyy jokaisen tavernan ruokalistalta, ja se tuo Välimeren suoraan keittiöösi klassisella yhdistelmällään, jossa on paistettua munakoisoa, tuoksuvaa lihakastiketta ja ylellisen kermaista bechamellia.
Moussakan alkuperä
Vaikka Kreikka tulee usein ensimmäisenä mieleen, ruokalaji ei itse asiassa ole peräisin sieltä. 1200-luvulta peräisin olevan Levantin keittokirjan mukaan se keksittiin ensimmäisen kerran Itäisen Välimeren alueella Länsi-Aasiassa. Tästä siirrymme muutamaa vuosisataa eteenpäin vuoteen 1920, jolloin Nikolaos Tselementes julkaisee legendaarisen 500-sivuisen kreikkalaisen keittokirjan, jossa hän omistaa kokonaisen luvun moussakalle.
Moussaka on loistava lounasateria
Jotkut ruoat maistuvat valmistamista seuraavana päivänä aivan yhtä hyvältä, ellei jopa paremmalta, ja moussaka on yksi näistä ruokalajeista. Tähteet säilyvät helposti jääkaapissa jopa viisi päivää, ja tarvitset vain muutaman minuutin lämmittääksesi ruoan mikrossa siirtyäksesi takaisin kreikkalaiseen tavernaan meren rannalle.
Mitä tarjoilla moussakan kanssa?
Pidä moussaka perinteisenä tarjoamalla sen kanssa klassista kreikkalaista salaattia, pitaleipää tai spanakorizoa (riisiä ja pinaattia). Kevyesti grillatut vihannekset, tuore puutarhasalaatti tai paahdetut perunat ovat myös hyviä vaihtoehtoja moussakan kanssa tarjottaviksi.
Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä
Kommentit