Mansikka-mantelikakku

Mansikka-mantelikakku

Mansikka-mantelikakku sopii hetkeen kuin hetkeen! Tarjoilet sitä sitten viikonloppuna jälkiruoaksi tai juhlien jälkiruokien kruununa, maistuu se varmasti jokaiselle.
https://www.arla.fi/reseptit/mansikka-mantelikakku/

Tee näin:

Mansikka-mantelikakku
  • Kuumenna uuni 175 ° asteiseksi.
  • Vatkaa munat, sokeri ja suola vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  • Sekoita joukkoon hienonnetut mantelit.
  • Kiinnitä pala leivinpaperia tiukasti renkaan ja jousivuoan (halkaisijaltaan noin 22 cm) pohjan väliin.
  • Voitele vuoan sivut.
  • Levitä taikina tasaisesti jousivuokaan ja paista sitä noin 35 minuuttia.
  • Anna jäähtyä täysin vuoassa leivontatelineellä.
  • Poista rengas ja käännä kakku suoraan tarjoilulautaselle pohja ylöspäin - irrota leivinpaperi.
Vanilja-kermavaahtokuorrutus
  • Leikkaa vaniljatangon keskikohta, kaavi vaniljasiemenet irti ja sekoita ne tomusokeriin, jotta siemenet irtoavat.
  • Laita vanilja- ja tomusokeriseos kulhoon crème fraichen ja kaksinkertaisen kerman kanssa.
  • Vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi.
  • Levitä vaniljakermakuorrutus jäähtyneen mantelipohjan päälle.
  • Asettele päälle mansikoita ja koristele mansikka-mantelikakku tuoreilla mintunlehdillä.
Valmis!
Vinkki

Säästä aikaa ja valmista mansikka-mantelikakku hyvissä ajoin etukäteen. Tee mantelikakkupohja ja vaniljakermakuorrute edellisenä päivänä, levitä kuorrute kakun päälle ja peitä se, ennen kuin laitat sen jääkaappiin seuraavaan päivään asti. Kakusta tulee vain parempi, kun annat kuorrutteen ja kakkupohjan jähmettyä. Lisää mansikat ja koristele kakku mintunlehdillä juuri ennen tarjoilua. Varmista, ettet sekoita kermavaahtokuorrutetta liikaa, sillä muuten se menettää muotonsa ja rakenteensa ja muuttuu rakeiseksi. Vatkaa seos keskinopeudella, jolloin on helpompi hallita, kuinka nopeasti kerma kuohkeutuu. Jos keittiö on liian kuuma, vatkaaminen ja kerman kuohkeaksi saaminen on myös vaikeampaa. Jäähdytä sitä siinä tapauksessa laittamalla kulho, jossa kuorruteainekset ovat, jääkaappiin noin 7-10 minuutiksi. Tämä helpottaa vatkaamista ja oikean koostumuksen saamista.

Mansikka-mantelikakku Q&A

Herkullinen mansikka-mantelikakku on jälkiruokapöydän kruunu. Lue lisää alta!

Mikä on mansikka-mantelikakku?
Mansikka-mantelikakku on herkullinen mantelipohjainen kakku, jossa on munia, sokeria, suolaa ja hienonnettuja manteleita. Kakun päällä on kerros vaniljakermavaahtokuorrutetta, joka on valmistettu kaksinkertaisesta kermasta ja crème fraichesta, tomusokerista ja vaniljasta. Kakku koristellaan neljään osaan leikatuilla tuoreilla mansikoilla ja tuoreilla mintunlehdillä. Se on kaunis kakku, jonka herkkää makua et voi vastustaa.
Mitä tarjoilla mansikka-mantelikakun kanssa?
Tämä kevyt ja kuohkea mansikka-mantelikakku on täydellinen jälkiruoka kesään ja kevääseen tai aina kun haluat syödä jotain, joka maistuu lämpimiltä päiviltä ja lomalta. Levitä vaniljakermavaahtokuorrutus kakun päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele se kypsillä mansikoilla ja tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoile viipale tätä herkullista kakkua kupin kuuman kahvin tai teen kera.
Miten vanilja-kermavaahtokuorrute tehdään?
Mansikoilla täytetyn mantelikakun viimeistelee makea ja kevyt kermavaahtokuorrutus. Se on myös helppo valmistaa, sillä vatkaat vain crème fraichea, kaksinkertaista kermaa, tomusokeria ja vaniljaa kulhossa, kunnes seos on tarpeeksi kiinteää ja paksua kakun päälle levitettäväksi. Crème fraiche tuo kuorrutteeseen mukavan raikkaan, kirpeän maun ja on täydellinen vastapaino muuten melko makealle vaniljakermavaahtokuorrutteelle.
Voiko mansikka-mantelikakkua pakastaa?
Voit pakastaa mantelikakun sen jälkeen, kun se on jäähtynyt kokonaan, ja säästää sen pahan päivän varalle. Emme kuitenkaan suosittele pakastamaan koko kakkua vaniljakermakuorrutuksen ja mansikoiden kanssa, sillä se voi vaikuttaa kakun rakenteeseen. Kääri kakkupohja tiiviisti kelmuun ja kääri sen jälkeen foliokerros ennen pakastamista. Onneksi voit valmistaa vaniljakerman ja mansikat nopeasti ja säilyttää ne jääkaapissa. Kun olet valmis tarjoilemaan kakun, poista kakkupohja pakastimesta ja anna sen sulaa käärimättömänä huoneenlämmössä. Kun kakku on sulanut, levitä päälle kuorrute ja koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

Ainekset

Mansikka-mantelikakku
Kananmunia
3
Sokeria
2 dl
Suolaa
¼ tl
Manteleita
175 g
Vanilja-kermavaahtokuorrute
Vaniljatanko
1
Tomu sokeria
1½ rkl
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
1 dl
¼ l
Koristeluun
Mansikoita
Mintunlehtiä
Lisää herkullisia ideoita
Mansikkapiiras
1 tunti
Mansikkapiiras
(0)

Tarjoile klassinen mansikka-mantelikakku

Klassinen mansikkamantelikakku on yksinkertainen, kuohkea kakku, joka on täynnä mansikan makua ja joka tuo mieleen kesän ja lämpimät päivät. Mutta tämä kakku on niin herkullinen, että sitä voi nauttia ympäri vuoden! Pohja on hyvin yksinkertainen, ja siihen tarvitaan vain munia, sokeria, suolaa ja ennen kaikkea hienonnettuja manteleita, jotka antavat kakulle rapeutta ja pähkinäisen paahteisen aromin. Lopuksi mantelipohja kruunataan pehmeällä ja silkkisellä kuorrutuskerroksella, joka on valmistettu muun muassa kevyestä kermavaahdosta ja kirpeästä crème fraichesta tasapainottamaan makeaa ja pähkinäistä mantelia. Kaiken kukkuraksi mansikka-mantelikakku koristellaan kauniisti kypsillä, mehukkailla mansikoilla ja tuoreilla mintunlehdillä, jotka tuovat kakkuun hienovaraista makeutta. Hieman kirpeiden marjojen ja paahteisten aromien yhdistelmä sulautuu hyvin yhteen ja maistuu erinomaiselta.

Tutustu myös muihin herkullisiin kakkuresepteihimme, esimerkiksi mansikkajuustokakkuun, jossa on rapea kuori ja tuoreita mansikoita, tai yhtä ihanaan vaniljajuustokakkuun, jossa on sitruunan vivahteita. Jos haluat voimakkaampia ja rohkeampia makuja, kokeile suklaakahvikakun reseptiämme, joka tarjoillaan kermavaahdon kera.

Makea mantelikakku mansikoilla ja kuorrutteella

Pehmeä, rapea pohja, kerros kuohkeaa kermavaahtokuorrutetta ja upean näköinen mansikkakuorrutus tekevät tästä kakusta varmasti yleisön mieleen. Makea mantelikakku luo täydellisen pohjan kuorrutukselle ja tuoreille mansikoille. Kypsiä mansikoita käytetään makuelämyksen takaamiseksi, ja ne maistuvat upealta yhdessä kermavaahtokuorrutteen kanssa; se on kaunis makean ja kirpeän sävyjen duetto. Hemmottele itseäsi ja perhettäsi viipaleella tätä taivaallista ja kaunista mansikka-mantelikakkua - nauti se kevyenä iltapäivän herkkuna tai tarjoa se jälkiruokana hemmotellaksesi vieraita.

Vanilja-kermavaahtokuorrute kruunaa herkullisen mansikka-mantelikakun

Vaniljakermakuorrutus tasapainottaa mansikka-mantelikakun hedelmäisiä ja pähkinäisiä makuja. Vaniljasiemenistä, creme fraichesta, kaksinkertaisesta kermasta ja tomusokerista valmistettu kuorrute on paksua ja kuohkeaa ja luo täydellisen makean pilven kirkkaanpunaisille mansikoille. Kuorrutussokeri auttaa vakauttamaan kermakuorrutteen ja estää sitä sulamasta tai valumasta kakun sivuille ja lisää samalla kosteutta kakkuun. Tämä kuorrutus on täydellinen tasapaino miedosti makean ja kirpeän välillä, ja siinä on hienovaraisia kukkaisia sävyjä.

Kokeile marjojen ja kuorrutteen kanssa

Korosta mansikkamantelikakkua ja lisää kuorrutukseen vastapuristettua sitruunamehua ja hienoksi raastettua sitruunankuorta. Sitrushedelmien maku sopii hyvin yhteen kirpeän crème fraichen kanssa ja antaa kakulle raikkaan, happaman makunautinnon. Käytä erilaisia marjoja, jotka ovat sesongin mukaisia, ja tee kakusta kolminkertainen marjauhka kuorruttamalla kuorrutus mansikoilla, vadelmilla ja karhunvatukoilla. Upea kuorrute on yhtä kaunis kuin miltä se näyttääkin.

Etkö pärjää ilman kahvia? Lisää kuorrutteeseen lempikahviasi tai expressoa sekä vaniljauutetta. Kahvikuorrutus tuo kuorrutteeseen tuntuvaa katkeruutta, joka tasapainottaa kuorrutteen makeaa ja kirpeää makua ja maistuu ihanalta mansikoiden kanssa.