Lohisalaatti

Lohisalaatti

Lohisalaatti on ruokaisa, mutta silti raikas vaihtoehto vaikkapa lounaaksi. Tarjoile lohisalaatti créme fraîche -kastikkeen kanssa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/lohisalaatti/

Tee näin:

Lohisalaatti
  • Aloita lohisalaatti poistamalla ensin ruodot lohesta ja jakamalla se paloiksi.
  • Keitä bulgur pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä.
  • Sekoita bulgurin sekaan tilli ja sitruunanmehu.
  • Keitä sokeriherneet kevyesti suolatussa vedessä noin 1 minuutin ajan. Valuta keitinvesi pois ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
  • Puhdista fenkoli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Silppua kevätsipuli. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ne viipaleiksi.
  • Laita salaattia lautasille tai tarjoiluvadille.
  • Lusikoi päälle bulgur, fenkolit, sipulit ja lohi. Laita lohisalaatin päälle herneet ja päärynät.
  • Halutessasi valuta lohisalaatin päälle vielä hieman oliiviöljyä.
  • Tarjoile lohisalaatti tillillä ja mustapippurilla maustetun créme fraîchen kera.
Valmis!

Ainekset

Lohisalaatti
Savustettua lohi
400 g
Bulguria
2 dl
Hienonnettua tilliä
1 dl
Sitruunamehua
2 rkl
Sokeriherneitä
100 g
Fenkoli (n. 175 g)
½
Kevätsipuleita
4
Päärynöitä
2
Salaattisekoitusta
1 l
Oliiviöljyä
Créme fraîche -kastike
Tilliä
Mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita
Pasta-lohisalaatti
20 minuuttia
Pasta-lohisalaatti
(22)
Savukala-perunasalaatti
30 minuuttia
Savukala-perunasalaatti
(14)
Katkarapusalaatti
15 minuuttia
Katkarapusalaatti
(7)