Kookosgranola
Tee näin:
Kookosgranola
Valmistusvinkki
Kookosgranola on loistava aamupalavaihtoehto. Paahda granolaseos uunissa ja säilytä se ilmatiiviissä astiassa keittiössä, jotta se on aina valmiina, kun tarvitset nopean aamiaisen. Täydellisen rapean ja pureskeltavan koostumuksen saavuttamiseksi lisää hienonnetut kuivatut hedelmät aina sen jälkeen, kun olet ottanut granolan uunista, sillä kuivatut hedelmät laajenevat ja kovettuvat paistamisen aikana.
Kookosgranola Q&A
Kookosgranola on erittäin helppo valmistaa. Sinun tarvitsee vain sekoittaa ainekset keskenään ja antaa uunin tehdä loput. Haluatko tietää lisää? Lue lisää ja tutustu kookosgranolan moniin käyttötarkoituksiin ja sen valmistukseen alta.
Ainekset
Kookosgranola
Kaurahiutaleita (n. 5dl)
|
175 g |
---|---|
Grahamjauhoja (n.1 dl)
|
60 g |
Manteleita
|
25 g |
Pellavansiemeniä
|
2 rkl |
Vettä
|
½ dl |
Ruokosokeria
|
2 tl |
Rypsiöljyä
|
1 rkl |
Kuivattuja hedelmiä maun mukaan
|
125 g |
Kookosjauhoa
|
5 rkl |
Lisää herkullisia ideoita
Kookosgranola manteleiden ja kuivattujen hedelmien kanssa
Kookosranola on täydellinen aamu- tai välipala, joka valmistetaan kaurahiutaleista, kookosjauhosta, pellavansiemenistä, manteleista ja kuivatuista hedelmistä. Tämä kookoksen makuinen granola on herkkua koko perheelle. Ripottele sitä jogurtin tai lämpimän aamupuurosi päälle kylmänä talviaamuna tai nauti sitä viilentävän hedelmäisen smoothiekulhon kanssa lämpimänä kesäpäivänä.
Tarvitsetko lisää aamiaisideoita? Kokeile esimerkiksi hedelmäisiä smoothiekulhoja, joissa on kauraa, marjoja, mangoa ja pitaijaa. Jos haluat lisää kaurasta inspiroituneita reseptejä, tutustu Baked oatsiin, jossa on mustikoita ja vaniljajogurttia, tai tuoreepuuroon. Näillä lähtee aamu paremmin käyntiin!
Monipuolinen kookosgranola
Itse tehdystä kookosgranolasta voi tehdä vaikka mitä. Laita kourallinen rapeaa granolaa muffinsi-, pannukakku- tai keksitaikinaan lisäämään makua ja rapeutta. Voit myös ripotella makeaa kookosgranolaa salaatin päälle. Oikeastaan vain taivas on rajana!
Kookosgranola on jokaiselle joka rakastaa kookospähkinää
Voit lisätä kookoksen makua kookosgranolassa lisäämällä siihen paahdettuja kookoshiutaleita tai pilkkoa kookosta siihen mukaan. Voit vaihtaa myös rypsiöljyn kookosöljyyn. Mitä pidempään paahdat kookoshiutaleita, sen syvemmän pähkinäisen maun saat niihin. Säätele makua siis paahtoajalla ja tarkkaile hiutaleita ettei ne pala.