Kookosgranola

Kookosgranola

45 minuuttia
Kookosgranola tuo makua ja rakennetta esimerkiksi jogurttiin tai aamupuuroon. Granola saa rapeutensa pähkinöistä ja makeutensa kuivatuista hedelmistä.

Tee näin:

Kookosgranola
  • Kuumenna uuni 175 °C:een.
  • Sekoita keskenään kaikki ainekset kuivattuja hedelmiä lukuun ottamatta ja levitä ne leivinpaperille.
  • Paahda granolaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia - sekoita välillä.
  • Ota granola uunista ja anna sen jäähtyä hieman.
  • Sekoita joukkoon kuivattuja hedelmiä maustaaksesi sen mieleiseksesi.
Valmis!
Valmistusvinkki

Kookosgranola on loistava aamupalavaihtoehto. Paahda granolaseos uunissa ja säilytä se ilmatiiviissä astiassa keittiössä, jotta se on aina valmiina, kun tarvitset nopean aamiaisen. Täydellisen rapean ja pureskeltavan koostumuksen saavuttamiseksi lisää hienonnetut kuivatut hedelmät aina sen jälkeen, kun olet ottanut granolan uunista, sillä kuivatut hedelmät laajenevat ja kovettuvat paistamisen aikana.

Kookosgranola Q&A

Kookosgranola on erittäin helppo valmistaa. Sinun tarvitsee vain sekoittaa ainekset keskenään ja antaa uunin tehdä loput. Haluatko tietää lisää? Lue lisää ja tutustu kookosgranolan moniin käyttötarkoituksiin ja sen valmistukseen alta.

Miten kookosgranolaa tehdään?
Sekoita kaurahiutalet, jauhot, mantelit, kookosjauhot, pellavansiemenet, vesi, öljy ja sokeri uunipellille. Paahda kookosgranolaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Sekoita seosta välillä, jotta se paahtuu tasaisesti. Kun seos on valmis, ota granola pois uunista ja anna sen jäähtyä. Sekoita lopuksi joukkoon kuivatut hedelmät maustaaksesi sen mieleiseksesi.
Mihin kookosgranolaa voi käyttää
Kookosgranola on herkullinen lisä aamupalaan. Ripottele sitä smoothiekulhon tai jogurtin päälle yhdessä tuoreiden hedelmien ja marjojen kanssa. Nopeaa välipalaa varten voit käyttää sitä omenaviipaleiden päällysteenä pähkinävoin kera ja pirskottaa päälle hunajaa makeuden lisäämiseksi. Voit myös lisätä kourallisen kookosgranolaa myös muffinitaikinaan antamaan sille lisää makua ja rakennetta.
Kuinka kauan kookogranola säilyy?
Kotitekoinen kookosgranola säilyy yleensä jopa 2 viikkoa, kun sitä säilytetään ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä. Muista kuitenkin antaa erän jäähtyä kokonaan ennen säilytystä. Kookosgranola ei välttämättä pilaannu, mutta se menettää osan maustaan ajan myötä.
Voiko kookosgranolaa pakastaa?
Kookosgranolan voi pakastaa. Kuivien ainesosien ansiosta kookosgranola pakastuu hyvin, ja sen voi pakastaa esimerkiksi ilmatiiviissä pakastepussissa. Sulata kookosgranola yön yli esimerkiksi keittiötasolla.

Ainekset

Kookosgranola
Kaurahiutaleita (n. 5dl)
175 g
Grahamjauhoja (n.1 dl)
60 g
Manteleita
25 g
Pellavansiemeniä
2 rkl
Vettä
½ dl
Ruokosokeria
2 tl
Rypsiöljyä
1 rkl
Kuivattuja hedelmiä maun mukaan
125 g
Kookosjauhoa
5 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Piparkakkugranola
25 minuuttia
Piparkakkugranola
(0)
Myslipatukat
60+ min
Myslipatukat
(14)

Kookosgranola manteleiden ja kuivattujen hedelmien kanssa

Kookosranola on täydellinen aamu- tai välipala, joka valmistetaan kaurahiutaleista, kookosjauhosta, pellavansiemenistä, manteleista ja kuivatuista hedelmistä. Tämä kookoksen makuinen granola on herkkua koko perheelle. Ripottele sitä jogurtin tai lämpimän aamupuurosi päälle kylmänä talviaamuna tai nauti sitä viilentävän hedelmäisen smoothiekulhon kanssa lämpimänä kesäpäivänä.

Tarvitsetko lisää aamiaisideoita? Kokeile esimerkiksi hedelmäisiä smoothiekulhoja, joissa on kauraa, marjoja, mangoa ja pitaijaa. Jos haluat lisää kaurasta inspiroituneita reseptejä, tutustu Baked oatsiin, jossa on mustikoita ja vaniljajogurttia, tai tuoreepuuroon. Näillä lähtee aamu paremmin käyntiin!

Monipuolinen kookosgranola

Itse tehdystä kookosgranolasta voi tehdä vaikka mitä. Laita kourallinen rapeaa granolaa muffinsi-, pannukakku- tai keksitaikinaan lisäämään makua ja rapeutta. Voit myös ripotella makeaa kookosgranolaa salaatin päälle. Oikeastaan vain taivas on rajana!

Kookosgranola on jokaiselle joka rakastaa kookospähkinää

Voit lisätä kookoksen makua kookosgranolassa lisäämällä siihen paahdettuja kookoshiutaleita tai pilkkoa kookosta siihen mukaan. Voit vaihtaa myös rypsiöljyn kookosöljyyn. Mitä pidempään paahdat kookoshiutaleita, sen syvemmän pähkinäisen maun saat niihin. Säätele makua siis paahtoajalla ja tarkkaile hiutaleita ettei ne pala.