Baked oats

Baked oats

30 minuuttia
Mustikkainen baked oats on herkullinen tapa aloittaa aamu. Baked oats kohoaa mukavasti uunissa, ja sen keskusta jää pehmeäksi, mikä antaa sille kakkumaisen rakenteen ja ulkonäön. Niissä on makea pläjäys tuoreita mustikoita, jotka tuovat makeaa ja kirpeää makua. Nauti lämpiminä vaniljaisen jogurtin kanssa ja koristele kauniiksi. Baked oats -reseptimme on yksinkertainen, ja mikä parasta, sinulla on luultavasti jo suurin osa aineksista kaapissa valmiina näiden herkullisten annosten valmistamiseen.
https://www.arla.fi/reseptit/baked-oats/

Tee näin:

Baked oats
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen.
  • Aseta vuoat uuniin ja anna niiden lämmetä uunin mukana.
  • Sekoita munat, kaura, banaani, siirappi, öljy, leivinjauhe ja suola 2 minuutin ajan, mieluiten tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Sekoita sitten hienonnetut mantelit taikinaan.
  • Levitä puolet marjoista lämpimien vuokien pohjalle, kaada päälle taikina (noin 2 dl) ja viimeistele marjoilla. Paista niitä noin 25 minuuttia 200 °C:ssa ja anna jäähtyä muutama minuutti.
  • Koristele viinisuolaheinällä ja tarjoile pehmeän vaniljajogurtin kanssa.
Valmis!

Baked oats Q&A

Vinkkien ja reseptimme avulla voit helposti valmistaa baked oats -annokset ja nauttia niitä vaikkapa aamiaiseksi. Alla olemme vastanneet joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen baked oats -annosten valmistamiseen.

Mitä on baked oats?
Baked oats on suosittu aamiais- tai lounasherkku, joka valmistetaan kananmunista, kaurasta, banaaneista, siirapista ja leivinjauheesta, jotka sekoitetaan puuromaiseksi taikinaksi. Taikina paistetaan pienissä vuoissa, joiden päälle ripotellaan tai taikinaan sekoitetaan tuoreita hedelmiä tai marjoja. Baked oats maistuu kakun kaltaiselta, ja se nautitaan mieluiten lämpimänä lusikalla. Se on yksinkertainen aamiaisateria, joka voidaan valmistaa helposti joko uunissa tai mikroaaltouunissa.
Miten baked oats valmistetaan?
Aseta neljä vuokaa uuniin ja esilämmitä se 200 °C:seen. Sekoita munat, kaura, banaani, siirappi, öljy, leivinjauhe ja suola ja lisää joukkoon hienonnetut pähkinät. Levitä puolet mustikoista vuokien pohjalle ja kaada taikina niiden päälle. Ripottele loput marjat vielä pinnalle ja paista noin 25 minuuttia. Koristele ja viimeistele vaniljajogurtilla.
Kuinka kauan baked oats -annosten paistaminen kestää?
Uunissa 200 °C:n lämpötilassa kypsyminen kestää noin 25 minuuttia tai mikroaaltouunissa 2-3 minuuttia. Kun ne ovat saaneet kullanruskean värin ja nousseet hieman ylöspäin, ne ovat valmiita, ja voit ottaa ne pois uunista tai mikroaaltouunista. Jos kypsennät ne mikroaaltouunissa, ota huomioon, että ne jäävät hieman pehmeämmiksi, mutta ovat silti yhtä herkullisia.
Voiko baked oats -annokset lämmittää uudelleen?
Voit lämmittää annokset uudelleen uunissa tai mikroaaltouunissa sen jälkeen, kun niitä on säilytetty jääkaapissa tai pakastimessa. Lämmitä niitä uunissa noin 10-15 minuuttia 200 °C:ssa. Voit laittaa folion päälle, jotta pinta ei pääse tummumaan liikaa. Mikroaaltouunita jokaisen annoksen lämmittäminen kannattaa tehdä yksitellen korkealla lämmöllä noin 1 minuutin ajan.
Voiko baked oats -annokset pakastaa?
Jäikö herkuista tähteitä? Pakasta tähteet sen jälkeen, kun ne ovat jäähtyneet täysin. Kääri kelmuun ja folioon ja laita ne suljettavaan pakastepussiin ennen pakastimeen laittamista. Tämä auttaa säilyttämään rakenteen ja maun ja estää paleltumisen. Ne säilyvät pakastimessa jopa 2 kuukautta, jos niitä säilytetään oikein. Kun olet valmis nauttimaan annokset, poista ne pakastepusseista, avaa kääreet, anna sulaa huoneenlämmössä ja lämmitä ne sitten uunissa tai mikroaaltouunissa.
Voidaanko baked oats valmistaa mikrossa?
Mikroaaltouunissa paistettujen baked oats -annosten valmistaminen on hyvä tapa säästää aikaa. Kaada mustikat ja taikina mikroaaltouunin kestäviin astioihin ja laita mikroaaltouuniin noin 2-3 minuutiksi kovalle lämmölle, kunnes ne ovat kuohkean kakkumaisia. Taikina paisuu kypsennyksen aikana ja palautuu sitten hieman, kun se on täysin kypsää. Jos pidät tahmeammasta koostumuksesta, kypsennä annoksia mikroaaltouunissa hieman vähemmän aikaa.
Miten baked oats -taikina kannattaa sekoittaa?
Baked oats voidaan valmistaa ilman tehosekoitinta ja yksinkertaisesti käyttää lusikkaa tai vispilää ainesosien sekoittamiseen keskenään. Taikinasta ei kuitenkaan tule yhtä sileää ja tasaista kuin sekoittaessasi sen, ja lopputulos on pureskeltavampi. Jos siis haluat saada tasaisen rakenteen, suosittelemme, että käytät tehosekoitinta munien, kauran ja banaanien sekoittamiseen muiden taikinan ainesosien kanssa.

Ainekset

Baked oats
Kananmunia
4
Kaurahiutaleita
4 dl
Banaaneja (n. 400 g)
4
Siirappia
2 rkl
Rypsiöljy
½ rkl
Leivinjauhetta
2 tl
Suolaa
1 tl
Manteleita
40 g
Mustikoita
150 g
Koristeluun ja tarjoiluun
Arla Luonto+ Vaniljajogurtti, laktoositon 1 kg
4 dl
Viinisuolaheinää tai syötäviä kukkia

Mustikkaiset baked oats -kauraherkut aamiaiseksi

Hemmottele itseäsi herkullisella aamiaisella: mustikkaiset baked oats -kauraherkut, joiden jokainen suupala on mehukas. Tämä aamiaisvaihtoehto on koostumukseltaan kakkumainen, sillä taikinaan lisätään munia ja kaikki ainesosat sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Hienonnetut mantelit antavat mukavan rapean rakenteen kuohkeaan koostumukseen, kun taas banaanit ja siirappi tuovat makeutta ja kosteutta. Se on täydellinen resepti aamujen aloittamiseen!

Tutustu myös muihin herkullisiin aamiaisresepteihin, kuten värikkääseen smoothie-kulhoon, jossa on tuoreita hedelmiä ja marjoja, tai banaanipannukakkuihin, joiden päällä on skyr-jogurttia, tuoreita marjoja ja hunajaa. Jos haluat klassisemman vaihtoehdon, kokeile amerikkalaisia pannukakkuja, joissa on mustikoita, vaahterasiirappia ja voita.

Nämä herkulliset baked oats -kauraherkut sopivat täydellisesti nautittaviksi mihin aikaan päivästä tahansa. Niiden pehmeä ja muhkea rakenne mahdollistaa niiden nauttimisen sekä lämpimänä että kylmänä. Herkullisimmillaan ne ovat lämpiminä suoraan uunista, mutta jäähtyessään ne hieman tiivistyvät - silti maistuvat herkullisilta. Lämmitä niitä vain muutama minuutti uunissa tai mikroaaltouunissa valmistautuessasi töihin, ja nauti matkalla. Voit myös kääriä ne kelmuun ja ottaa mukaan helppona välipalana tai kevyenä lounaana töihin tai kouluun.

Anna luovuutesi kukkia ja kokeile erilaisia variaatioita aamiaiseen tai loihtia jotain herkullista iltapäivän välipalaksi. Tässä on inspiraatiota vaihtaa mustikkaversio, jota et halua jättää väliin.

Suklaiset baked oats -kauraherkut

Mustikkaiset baked oats -kauraherkut maistuvat herkullisilta myös kaakaojauheen kanssa. Lisää taikinaan kaksi ruokalusikallista laadukasta kaakaojauhetta, jolloin saat voimakkaan suklaan maun - aivan kuin suklaakakussa. Voit lisätä mustikoita tai leipoa taikinan ilman niitä ja tarjoilla marjat erikseen vaniljaijogurtin kanssa. Kylminä talvi- tai syysaamuina voit lisätä ripauksen kanelia makeuden rinnalle tuomaan mausteisuutta.

Baked oats -kauraherkut suklaahipuilla

Rakastatko suklaan makua? Jätä mustikat pois ja sekoita taikinaan kourallinen suklaalastuja. Suklaalastut sulavat hieman uunissa paistettaessa, ja lopputuloksena on kuin kakun ja suklaakeksien yhdistelmä. Se on kuin jälkiruoka aamiaiseksi. Voit lisätä suklaan makua sekoittamalla taikinaan puoli teelusikallista lempikahviasi tai haudutettua espressoa. Näin saat suklaalastuja ja kahvin makua jokaiseen suupalaan. Jos kaipaat raikkautta, voit pitää mustikat taikinassa, jolloin saat jokaiseen suupalaan raikkaan ja hapokkaan potkun.

Baked oats -annokset marjojen kanssa

Mustikat ovat herkullisia sellaisenaan, mutta ne maistuvat vielä paremmalta sekoitettuna muiden marjojen kanssa. Lisää taikinaan tilkka vanilja-aromia tai -uutetta. Laita mustikat, vadelmat ja karhunvatukat vuokiin, ripottele päälle raastettua sitruunankuorta ja kaada taikina marjojen päälle. Näissä leivottujen baked oats -annoksissa on makeutta ja mehukasta makua sekä ripaus raikasta sitruunaa; täydellinen yhdistelmä makeaa ja hapokasta. Kuorruta ne ohuella tomusokerikerroksella ja tarjoile jogurtin kera.

Vinkkejä

Baked oats -annosten tulee olla rakenteeltaan kakkumaisia ja sisältä pehmeää ja mureaa. Tarkista hammastikulla tai veitsellä, ovatko kauraherkut täysin kypsiä. Jos kaura on keskeltä vielä kosteaa, jätä se uuniin hieman pidemmäksi aikaa kunnes se on kypsää, mutta älä paista liikaa, sillä liian pitkä paistoaika kuivattaa herkut. Täytä vuoka vain noin ¾, jotta ne eivät paistu yli uunissa.

Jos sinulla ei ole sopivia vuokia, voit käyttää muffinivuokia ja kaataa taikinan niihin. Säilytä baked oats -kauraherkkuja ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä kaksi päivää tai jääkaapissa enintään viikon ajan valmistuksen jälkeen.