Itsetehty granola

Itsetehty granola

Tämä itsetehty granola saa makua kuivatuista mustikoista, omenasta ja sitruunasta. Itsetehty granola on helppo valmistaa - kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Sekoita keskenään siemenet, kaurahiutaleet, puffatut speltit, pähkinät ja suola. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Levitä hunajaa granolaseoksen päälle. Purista sitruunan mehu granolan päälle ja raasta sitruunan kuori talteen myöhempää Lisää pellille vesi ja voi ja sekoita kunnolla kuiva-aineiden joukkoon.
  • Paahda granolaa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Ota puolessa välissä aikaa pelti uunista ulos ja sekoita granolaa, jotta se paahtuu joka puolelta. Lisää granolan joukkoon vaniljajauhe, sitruunan raastettu kuori, mustikat ja omena.
  • Kääntele granolaa ja sammuta uuni. Anna granolan vielä olla uunissa jälkilämmöllä vähintään 30 minuuttia. Ota itsetehty granola uunista ja anna sen jäähtyä.
  • Säilytä itsetehty granola purkissa, jossa on tiivis kansi.
  • Tarjoile itsetehtyä granolaa esimerkiksi Lempi Islantilaisen jogurtin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Siemensekoitusta esim. pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä
2 dl
Kaurahiutaleita
4 dl
Puffattua spelttiä
1½ dl
Murskattua pähkinäsekoitusta
1 dl
Suolaa
1 tl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Sitruunamehu ja kuori
1
Vettä
1 dl
2 rkl
Vaniljajauhetta
1 tl
Kuivattuja mustikkat
½ dl
Kuivattua omenaa
½ dl
Lisää herkullisia ideoita