Kikhernepasta

Kikhernepasta

30 minuuttia
Herkullinen kikhernepasta valmistuu nopeasti. Kikhernepasta on proteiinipitoinen kasvisruoka sekä arkeen että viikonloppuun. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Paahda ensiksi osa kikherneistä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Huuhdo säilötyt kikherneet kylmän veden alla. Ota 1/3 kikherneistä sivuun ja levitä uunipellille. Kuivaa kikherneet talouspaperilla ja lorauta päälle noin 1 rkl öljyä. Mausta mustapippurilla sekä suolalla ja pyörittele sekaisin. Paahda kikherneitä uunissa noin 15 minuuttia.
  • Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan ja mausta suolalla. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
  • Pilko sipulit ja kuullota voissa pannulla. Lisää sitten pannulle kikherneet ja puristettu sitruunan mehu. Kuullota hetki.
  • Ota keitinvettä 1 dl talteen ja valuta pasta. Nostele sitten pastat paistinpannulle.
  • Lisää lopuksi kikhernepastan joukkoon creme fraiche, murusteltu Apetina-juusto ja 0,5–1 dl pastan keitinvettä.
  • Hämmentele kaikki kunnolla sekaisin ja mausta kourallisella pilkottua sitruunatimjamia sekä hunajalla ja suolalla.
  • Annostele kikhernepasta lautasille ja viimeistele paahdetuilla kikherneillä sekä sitruunatimjamin lehdillä. Nauti kikhernepasta heti!
Valmis!

Ainekset

Spagettia tai linguine pastaa
350 g
(200g) 1 pkt
1 prk
25 g
Kikherneitä
2 pkt
Sitruuna
1
Salottisipulia
2
Valkosipulinkynttä
2
Sitruunatimjamia
1 nippu
Hunajaa
1 rkl
Suolaa, mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita
Papupasta
20 minuuttia
Papupasta
(3)