Intialainen kikhernepata

Intialainen kikhernepata

Pääruoka
Tarjoile mausteinen kikhernepata intialaisen naan-leivän ja maidon tai lassin kanssa. Sekä maito että lassi laimentavat mausteisuutta.
https://www.arla.fi/reseptit/intialainen-kikhernepata/

Tee näin:

  • Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Leikkaa paprikat suuriksi palasiksi. Paista sipulit, paprikat, inkivääri, juustoakumina ja mustapippuri voissa kattilassa. Sekoita kikherneet, korianteri, tomaatit, sitruunan mehu ja suola. Kiehauta ja keitä 1-2 minuuttia niin, että kaikki ainekset ovat lämmenneet. Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja leivän kera.
Valmis!

Ainekset

Kikherneitä purkissa
800 g
Keltasipulia
2
Valkosipulinkynttä
2
Vihreää paprika
2
Raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl
Jeeraa
1 tl
Karkeaksi rouhittua mustapippuria
1 tl
1 rkl
Jauhettua korianteria
1 tl
Kokonaisia tomaattia
1 tlk
Sambal oelekia
1 tl
Puristettua sitruunamehua
2 rkl
Suolaa
½ tl