&format=jpg)
Kermainen lihapasta

Tee näin:
Kermainen lihapasta
Kermainen lihapasta Q&A
Klassinen merisuolan ja rouhitun pippurin yhdistelmä ei mene koskaan pieleen, mutta kuivattujen yrttien (suosikkimme ovat timjami, rosmariini tai oregano) lisääminen on nopea ja helppo tapa tuoda lihaan vielä enemmän makua. Sulata lihan joukkoon lepoajan aikana nokare voita, niin saat vielä syvemmän ja pähkinäisemmän maun.
Vaikka täydellisen pihvin valmistuksessa on monia ravintoloiden salaisuuksia, lihan laatu ja kypsytys ovat kaksi tärkeintä tekijää, joita on luultavasti vaikeinta jäljentää kotona. Useimmilla huippupihviravintoloilla on läheiset suhteet erikoistuneisiin lihakauppiaisiin, jotka myyvät korkealaatuista lihaa. Suuren kysynnän vuoksi näitä paloja on lähes mahdotonta löytää tavallisesta ruokakaupasta, mutta erikoistuneilla herkkukaupoilla ja lihakaupoilla pitäisi olla valikoimissaan laadukkaita, esikäsiteltyjä paloja. Parhaat ravintolat kypsyttävät lihaa myös paikan päällä (muutamasta päivästä muutamaan viikkoon), mikä tehostaa makuja ja parantaa huomattavasti suussa sulavan lihan laatua. Kyseessä on vaikea ja erittäin tarkka tekniikka, joka vaatii vuosien kokemusta, jotta epäonnistuminen (ja pahimmassa tapauksessa ruokamyrkytys) voidaan estää.
Tämä on henkilökohtainen makuasia, mutta pihviin sulava voinappi tuo lihaan lisää syvyyttä ja täyteläisyyttä. Se voi myös pehmentää hiiltyneitä paloja, jolloin jokainen suupala tuntuu pehmeämmältä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi useimmat kokit suosittelevat, että voi lisätään aivan kypsennysprosessin lopussa, kun liha on levossa.
Suussa sulavimman, mureimman ja mehukkaimman pihvin salaisuus on lihan laatu. Ensimmäinen vinkkimme on, että kannattaa valita mahdollisimman paljon vapaana kasvatettua ja ruoholla ruokittua naudanlihaa, sillä sen makuprofiili on lähes aina parempi, lähes makeampi. Varmistaaksesi tuoreuden tarkista myös lihan väri: sen pitäisi aina olla syvänpunaista, eikä sen reunoilla saisi olla ruskeaa tai harmaata väriä. Myös marmoroituminen on suora tie herkullisiin makumaailmoihin, ja mitä enemmän lihassa on rasvaraitoja, sitä mehukkaampaa ja mureampaa ateriasta tulee.
Ainekset
Kermainen lihapasta
Lehtipihvi
|
n. 400 g |
---|---|
Suolaa ja mustapippuria
|
|
Herkkusieniä
|
250 g |
Purjo
|
1 |
Valkosipulinkynttä
|
2 |
2 dl | |
15 % ruokakermaa
|
2½ dl |
Dijon sinappia
|
1 rkl |
Sambal oelekia
|
1 rkl |
Kanaliemikuutio
|
1 |
Tarjoiluun
Pennepastaa
|
360 g |
---|---|
140 g | |
Tuoretta timjamia
|
Tuo pihviravintola kotiisi
Pasta on kiistatta yksi ruokakaapin monipuolisimmista ainesosista, ja se toimii täydellisenä pohjana tämän reseptin suurille, rohkeille ja ylellisille mauille. Siinä yhdistyvät täydellisesti kypsennetyt ulkofileesuikaleet sieniin, kermaan ja kirpeään sinihomejuustoon, ja tavallinen pastaillallinen muuttuu juhlaksi, josta jokainen pihviravintola olisi ylpeä!
Kermainen lihapasta - pihvin ja tärkkelyksen klassiset yhdistelmät
Kuten pihvi ja kermainen pasta, myös pihvi ja perunat ovat klassinen parivaljakko, jossa vihannesten miedot maut täydentävät täydellisesti naudanlihan suolaisia ja maanläheisiä sävyjä. Useimmat tärkkelyspitoiset lisukkeet sopivatkin pihvin kanssa. Tässä reseptissä käytetään pastaa, ja siinä otetaan vielä askel eteenpäin lisäämällä kermaista ylellisyyttä ja sinihomejuuston kirpeää kontrastia.
Säilytä yli jäänyt kermainen lihapasta näin
Laita mahdolliset lihapastan tähteet ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä niitä jääkaapissa enintään viisi päivää. Kuumenna kermainen lihapasta hitaasti uunissa tai liedellä uudelleen, jotta kermaiset ainesosat eivät erotu ja pasta ei muutu mössöksi. Myös mikroaaltouuni toimii, ja suosittelemme, että lämmität jokaisen annoksen erikseen matalalla lämpöasetuksella.