Lehtipihvi
|
n. 400 g |
---|---|
Suolaa ja mustapippuria
|
|
Herkkusieniä
|
250 g |
Purjo
|
1 |
Valkosipulinkynsiä
|
2 |
2 dl | |
15 % ruokakermaa
|
2½ dl |
Dijon sinappia
|
1 rkl |
Sambal oelekia
|
1 rkl |
Kanaliemikuutio
|
1 |
Pennepastaa
|
360 g |
---|---|
140 g | |
Tuoretta timjamia
|
Pasta on kiistatta yksi ruokakaapin monipuolisimmista ainesosista, ja se toimii täydellisenä pohjana tämän reseptin suurille, rohkeille ja ylellisille mauille. Siinä yhdistyvät täydellisesti kypsennetyt ulkofileesuikaleet sieniin, kermaan ja kirpeään sinihomejuustoon, ja tavallinen pastaillallinen muuttuu juhlaksi, josta jokainen pihviravintola olisi ylpeä!
Kuten pihvi ja kermainen pasta, myös pihvi ja perunat ovat klassinen parivaljakko, jossa vihannesten miedot maut täydentävät täydellisesti naudanlihan suolaisia ja maanläheisiä sävyjä. Useimmat tärkkelyspitoiset lisukkeet sopivatkin pihvin kanssa. Tässä reseptissä käytetään pastaa, ja siinä otetaan vielä askel eteenpäin lisäämällä kermaista ylellisyyttä ja sinihomejuuston kirpeää kontrastia.
Laita mahdolliset lihapastan tähteet ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä niitä jääkaapissa enintään viisi päivää. Kuumenna kermainen lihapasta hitaasti uunissa tai liedellä uudelleen, jotta kermaiset ainesosat eivät erotu ja pasta ei muutu mössöksi. Myös mikroaaltouuni toimii, ja suosittelemme, että lämmität jokaisen annoksen erikseen matalalla lämpöasetuksella.