Kermainen lihapasta

Kermainen lihapasta

45 minuuttia
Kermainen lihapasta saa makunsa dijon-sinapista ja sambal oelek chilitahnasta. Viimeistele kermainen lihapasta sinihomejuustolla ja tuoreilla yrteillä.

Tee näin:

Kermainen lihapasta
  • Laita pastavesi kiehumaan.
  • Aloita kermainen lihapasta käsittelemällä ensiksi lehtipihvi. Leikkaa lehtipihvistä karkeita paloja. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Aseta liha sivuun siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
  • Kuori valkosipulit ja hienonna kynnet pieneksi.
  • Huuhtele herkkusienet ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele ja viipaloi purjo karkeasti. Paista sienet paistinpannulla, kunnes neste on haihtunut.
  • Lisää sienien joukkoon voi, purjo ja valkosipuli. Paista 2–3 minuuttia.
  • Lisää créme fraîche, kerma, sinappi, sambal oelek ja murskattu kanaliemikuutio. Anna kermakastikkeen kiehua 2–3 minuuttia. Siirrä kastike pois liedeltä.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Lisää tarvittaessa 1 dl pastavettä kermakastikkeeseen, jotta saat halutun koostumuksen.
  • Kuumenna paistinpannu ja lisää voi. Paista liha nopeasti erissä. Lisää liha ja pasta kermakastikkeen joukkoon.
  • Jaa kermainen lihapasta tarjoiluastioihin. Viimeistele lihapasta murustetulla sinihomejuustolla ja timjamilla. Tarjoile heti.
Valmis!

Ainekset

Kermainen lihapasta
Lehtipihviä
n. 400 g
Suolaa ja mustapippuria
Herkkusieniä
250 g
Purjoa
1
Valkosipulinkynsiä
2
2 dl
2½ dl
Dijon sinappia
1 rkl
Sambal oelek -maustetahnaa
1 rkl
Kanaliemikuutio
1
Tarjoiluun
Pennepastaa
360 g
140 g
Tuoretta timjamia
Lisää herkullisia ideoita
Broileri-sienipasta
25 minuuttia
Broileri-sienipasta
(4)
Pekonipasta
20 minuuttia
Pekonipasta
(16)