Kantarellileipä

Kantarellileipä

Kantarellileipä on maukas välipala pienempään nälkään. Kantarellit ovat sieniystävien suosikkeja ja kantarellileipä valmistuu nopeasti. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Kantarellileipä
  • Aloita kantarellileipä irrottamalla leipäviipaleista muotilla pyöreitä paloja, joiden halkaisija on noin 6 cm. Paista leivät kullankeltaisiksi voissa.
  • Puhdista kantarellit ja viipaloi salaattisipulit. Paista kantarelleja voissa noin 5 minuuttia.
  • Lisää salaattisipuli ja ruohosipuli kantarellien joukkoon juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Levitä kantarellit leipien päälle. Pursota tai nostele lusikalla päälle mäti ja crème fraiche.
  • Tarjoile kantarellileipä kevyenä väli- tai iltapalana.
Valmis!
Vinkki

Laita crème fraiche ja muikunmäti tukeviin muovipusseihin. Leikkaa pieni reikä yhteen kulmaan ja pursota leipien päälle.

Ainekset

Kantarellileipä
Vaaleaa vuokaleipää
4 siivua
50 g
Kantarelleja tai muita tuoreita sieniä
200 g
Kevätsipuleita
2
Hienonnettua ruohosipulia
2 rkl
Suolaa ja mustapippuria
Muikun mätiä
100 g
100 g
Lisää herkullisia ideoita