Kanakebab

Kanakebab

45 minuuttia
Kanakebab, jossa on kaikki oikeat maut: tämä on mausteisella paistetulla kanalla, klassisella kebabkastikkeella, juustolla ja rapeilla vihanneksilla täytetty pitaleipä. Kääri vain kokoon ja nauti maukkaasta kanakebabista!
https://www.arla.fi/reseptit/kanakebab/

Tee näin:

Kanakebab
  • Valmista ensin kebabkastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä vähintään 30 minuuttia jääkaapissa.
  • Valmista sitten kana. Kuutioi kana ja sekoita valkosipulin, kebabmausteiden ja sambal oelekin kanssa. Jätä seisomaan siksi aikaa, kun valmistat lisukkeet.
  • Viipaloi kurkku, sipuli ja tomaatit. Leikkaa salaatti pienemmiksi paloiksi.
  • Paista kana hyvin kuumalla pannulla voissa, kunnes se on kypsää. Tämä antaa lihalle hieman tyypillistä savuisen/grillatun kebabin makua.
  • Täytä pitaleivät salaatilla, kebabkastikkeella, kanalla, vihanneksilla ja suippopaprikalla.
Valmis!

Ainekset

Kanakebab-kastike
2 dl
Majoneesia
1 dl
Sambal oelekia
1 rkl
Valkosipulinkynsi
½
Kuohuvaa appelsiinijuomaa esim. Jaffa tai Fanta
½ dl
Kebab-maustetta
2 tl
Cayennepippuria
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
Kanakebab
Broilerin reisifileetä
500 g
Hienonnettu valkosipulinkynsi
1
Kebab-maustetta
2 rkl
Sambal oelekia
1 rkl
Inkivääriä paistamiseen
Muut täytteet
Kurkku
1
Punasipuli
½
Tomaatteja
2
Jäävuorisalaatti
1
Pitaleipiä
4
Suippopaprikaa
4
Lisää herkullisia ideoita
Pitakebab
45 minuuttia
Pitakebab
(2)
Kebab-pizza
1 tunti
Kebab-pizza
(3)

Kanakebab - kotitekoinen versio katuruokaklassikosta

Harva asia on niin tyydyttävää kuin pehmeä pita, joka on täynnä mehevää kanaa, rapeita kasviksia ja kermaista kastiketta, joka yhdistää kaiken. Lähi-idästä kotoisin oleva kebab voi sisältää mitä tahansa täydelliseksi grillattua lihaa, kalaa tai vihanneksia.

Vaihda kebabisi kanaan

Broilerinliha on erinomainen vaihtoehto perinteiselle kebabissa nähdylle punaiselle lihalle. Grillistä (tai liedeltä) pääsee nopeammin pöydän ääreen herkuttelemaan, kun lisäät kanakebabin suosikkiaterioidesi joukkoon.

Kanakebab lounasevääksi riisin tai bulgur-vehnän kera

Unohda pitatasku ja valitse bulgur-vehnästä tehty versio. Se sopii mainiosti lounasevääksi, ja kasvikset voidaan helposti muuntaa rapeaksi salaatiksi. Kruunaa annos vielä kebabkastikkeella, ja sinusta tulee toimiston kadehdituin lounastaja.

Säilytä kebab näin

Tähteet säilyvät parhaiten ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa, enintään kolme päivää. Muista pitää liha erillään kastikkeesta ja vihanneksista säilytyksen ajan.

Vinkkejä

Millainen on hyvä kebab?

Sen lisäksi, että käytät tuoreimpia raaka-aineita ja varmistat, että liha on mehukasta ja mehevää, on kebabkastike kuitenkin kebabin salainen ainesosa. Parhaat kastikkeet ovat kermaisia ja kirpeitä, ja niissä on ripaus makeutta ja tulisuutta. Mitä kauemmin annat ainesosien maustua (vähintään 30 minuuttia), sitä parempi.

Miten pitää kebab kosteana?

Opi tunnistamaan, mitkä lihaleikkaukset toimivat parhaiten. Valitse broilerin kohdalla reidet rintojen sijaan. Punaisesta lihasta, jossa on hieman marmoroitunutta - kuten ribeye- ja skirt-pihvistä - saat paljon mehukkaamman tuloksen kuin vähärasvaisista paloista, kuten sisäfileestä. Varmista, että paistat lihan ensin, jotta se sitoo kosteuden, ja noudata suositeltuja aikoja, jotta vältät ylikypsennyksen.

Vinkkejä

Anna kanan marinoitua jääkaapissa yön yli, jolloin siitä tulee maukkaampaa ja mehukkaampaa.