Kanakebab
Tee näin:
Kanakebab
Ainekset
Kanakebab-kastike
2 dl | |
Majoneesia
|
1 dl |
Sambal oelekia
|
1 rkl |
Valkosipulinkynsi
|
½ |
Kuohuvaa appelsiinijuomaa esim. Jaffa tai Fanta
|
½ dl |
Kebab-maustetta
|
2 tl |
Cayennepippuria
|
1 tl |
Suolaa
|
|
Mustapippuria
|
Kanakebab
Broilerin reisifileetä
|
500 g |
---|---|
Hienonnettu valkosipulinkynsi
|
1 |
Kebab-maustetta
|
2 rkl |
Sambal oelekia
|
1 rkl |
Inkivääriä paistamiseen
|
Muut täytteet
Kurkku
|
1 |
---|---|
Punasipuli
|
½ |
Tomaatteja
|
2 |
Jäävuorisalaatti
|
1 |
Pitaleipiä
|
4 |
Suippopaprikaa
|
4 |
Lisää herkullisia ideoita
Kanakebab - kotitekoinen versio katuruokaklassikosta
Harva asia on niin tyydyttävää kuin pehmeä pita, joka on täynnä mehevää kanaa, rapeita kasviksia ja kermaista kastiketta, joka yhdistää kaiken. Lähi-idästä kotoisin oleva kebab voi sisältää mitä tahansa täydelliseksi grillattua lihaa, kalaa tai vihanneksia.
Vaihda kebabisi kanaan
Broilerinliha on erinomainen vaihtoehto perinteiselle kebabissa nähdylle punaiselle lihalle. Grillistä (tai liedeltä) pääsee nopeammin pöydän ääreen herkuttelemaan, kun lisäät kanakebabin suosikkiaterioidesi joukkoon.
Kanakebab lounasevääksi riisin tai bulgur-vehnän kera
Unohda pitatasku ja valitse bulgur-vehnästä tehty versio. Se sopii mainiosti lounasevääksi, ja kasvikset voidaan helposti muuntaa rapeaksi salaatiksi. Kruunaa annos vielä kebabkastikkeella, ja sinusta tulee toimiston kadehdituin lounastaja.
Säilytä kebab näin
Tähteet säilyvät parhaiten ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa, enintään kolme päivää. Muista pitää liha erillään kastikkeesta ja vihanneksista säilytyksen ajan.
Vinkkejä
Millainen on hyvä kebab?
Sen lisäksi, että käytät tuoreimpia raaka-aineita ja varmistat, että liha on mehukasta ja mehevää, on kebabkastike kuitenkin kebabin salainen ainesosa. Parhaat kastikkeet ovat kermaisia ja kirpeitä, ja niissä on ripaus makeutta ja tulisuutta. Mitä kauemmin annat ainesosien maustua (vähintään 30 minuuttia), sitä parempi.
Miten pitää kebab kosteana?
Opi tunnistamaan, mitkä lihaleikkaukset toimivat parhaiten. Valitse broilerin kohdalla reidet rintojen sijaan. Punaisesta lihasta, jossa on hieman marmoroitunutta - kuten ribeye- ja skirt-pihvistä - saat paljon mehukkaamman tuloksen kuin vähärasvaisista paloista, kuten sisäfileestä. Varmista, että paistat lihan ensin, jotta se sitoo kosteuden, ja noudata suositeltuja aikoja, jotta vältät ylikypsennyksen.
Vinkkejä
Anna kanan marinoitua jääkaapissa yön yli, jolloin siitä tulee maukkaampaa ja mehukkaampaa.