Pitakebab

Pitakebab

45 minuuttia
Herkullinen kotitekoinen pitakebab valmistuu helposti tällä reseptillä. Tämä pitakebab sisältää juuri ne oikeat maut. Kokeile reseptiä ja ihastu!
https://www.arla.fi/reseptit/pitakebab/

Tee näin:

Pitakebab valmistuu näin:
Valkosipulikastike
  • Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se jogurtin ja maidon kanssa. Mausta suolalla ja säilytä kylmässä.
Tomaattikastike
  • Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita voissa, kunnes ne ovat pehmentyneet.
  • Kaada pannulle tomaattimurska ja hauduta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sivuun odottamaan.
Kebab
  • Mausta liha kebabmausteella ja suolalla. Paista öljyssä pannulla 3-4 minuuttia. Jos käytät lehtipihviä, paista vain 1 minuutti per puoli. Anna lihan jäähtyä hetki ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Pane siivut takaisin pannulle ja sekoita tomaattikastikkeen kanssa.
Kokoa pitakebab
  • Viipaloi kurkku, sipuli ja tomaatit. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi.
  • Täytä pitakebab jäävuorisalaatilla, valkosipulikastikkeella, lihalla ja kasviksilla.
  • Viimeistele pitakebab kokonaisella vihreällä säilyke pepperoni-paprikalla.
  • Tarjoile pitakebab sellaisenaan tai esimerkiksi ranskalaisten perunoiden kanssa.
Valmis!
Vinkki

Leivo pitaleivät itse tällä helpolla reseptillä! Voit myös kokeilla rukiisia pitaleipiä.

Ainekset

Valkosipulikastike
2 dl
Valkosipulinkynsi
1
2 rkl
Suolaa
Tomaattikastike
Punasipuli
½
Valkosipulinkynsi
1
Inkivääriä
1 rkl
Tomaattimurskaa
½ prk
Suolaa ja mustapippuria
Kebab
Välikyljystä tai lehtipihviä tai sianniskaa
500 g
Kebab-maustetta
2 rkl
Suolaa
1 tl
Rypsiöljyä
2 rkl
Lisukkeet
Kurkku
1
Punasipuli
½
Tomaattia
2
Jäävuorisalaattia
1 kerä
Pitaleipiä
4
Vihreitä säilyke pepperoni-paprikoita
Lisää herkullisia ideoita