Kotitekoinen pitaleipä

Kotitekoinen pitaleipä

Pitaleipää voidaan syödä sellaisenaan tai lisukkeena erilaisissa ruoissa. Se voidaan täyttää mm. kebab-lihalla ja salaatilla tai falafelilla.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kotitekoinen pitaleipä

Pitaleipää voidaan syödä sellaisenaan tai lisukkeena erilaisissa ruoissa. Se voidaan täyttää mm. kebab-lihalla ja salaatilla tai falafelilla.

Annoslukumäärä
  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 7½ dl vehnäjauhoja

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon, kaada vesi päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, öljy ja suurin osa jauhoista, jätä 0,5 dl alustamista varten. Vaivaa voimakkaasti sitkeäksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle leivinlaudalle. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile palat pyöreiksi. Kohota noin 30 minuuttia leivinliinan alla. Kaulitse sitten leivät litteiksi pyöreiksi levyiksi (ø n. 10-12 cm). Laita leivät jauhotetulle alustalle jauhoinen puoli ylöspäin. Kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 °C:een ja paista leipiä uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle leivinliinan alle. Tarjoa vastapaistettuna meijerivoin kera.