Kebabvartaat

Kebabvartaat

Laita herkulliset lihat vartaisiin ja nauti kermaisen ja lämpimän kasvistahnan kanssa!
https://www.arla.fi/reseptit/kebabvartaat/

Tee näin:

  • Leikkaa liha paloiksi ja mausta mausteilla. Kuori ja sekoita joukkoon sipuli. Laita pieniin varrastikkuihin vuorotellen lihaa ja sipulia. Leikkaa munakoiso palasiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Freesaa munakoiso ja valkosipuli voissa isossa paistinpannussa. Laita ne kattilaan ja sekoita joukkoon tomaatit ja liemi, tomaattipyree, suola, chili, kumina, kidneypavut ilman lientä ja puolet crème fraîchesta. Anna seoksen kiehua muutaman minuutin. Ripottele päälle minttu. Paista vartaita voissa 2-3 minuuttia joka puolelta. Tarjoile vartaat crème fraîche-nokareen, salaatin ja appelsiininlohkojen kera.
Valmis!

Ainekset

Luutonta lampaanlihaa
500 g
Timjamia
1 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 ripaus
Pientä sipuleita
2
Munakoiso-paputahna
Munakoisoa
300 g
Valkosipulinkynsiä
2
Kokonaisia tomaattia
1 tlk
Tomaattipyreetä
2 rkl
Suolaa
1 tl
Chilijauhetta
1½ tl
Kuminansiementä
1 tl
Kidneypapu
1 tlk
2 dl
Tuoretta minttua