Halloween-piirakka

Halloween-piirakka

60+ min
Herkullinen Halloween-piirakka on täydellinen karmaiseviin juhliin. Halloween-piirakan päälle saat helposti tehtyä haluamasi koristelun. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/halloween-piirakka/

Tee näin:

  • Valmista ensin Halloween-piirakan taikina nyppimällä jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää crème fraîche ja kylmä vesi. Sekoita taikinaksi ja muotoile piirakan taikina kahdeksi palloksi, joista toinen on vähän suurempi. Kääri taikinapallot kelmuun ja laita jääkaappiin.
  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
  • Valmista Halloween-piirakan täyte: kuori omenat ja paloittele ne ohuiksi paloiksi. Pilko karhunvatukat neljään osaan. Kuumenna kattilassa voi ja vesi. Lisää sokeri ja mausteet. Sitten lisää omenat, karhunvatukat ja jauhot ja sekoita. Anna hautua muutama minuutti ja nosta pois liedeltä.
  • Kauli taikinat kahdeksi pyöreäksi levyksi. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm kokoinen piirakkavuoka. Nosta kaulimen avulla isompi taikinalevy vuokaan niin, että taikina nousee hiukan reunan yli.
  • Leikkaa piirakan kansilevyyn haluamasi Halloween-henkinen irvistyskuva.
  • Kaada omena-marjaseos pohjan päälle vuokaan ja tasoita lusikalla. Nosta kansilevy täytteen päälle ja nipistä reunat kiinni.
  • Sekoita kananmuna haarukalla ja lisää sekaan 1 rkl vettä. Voitele piirakan pinta seoksella.
  • Paista Halloween-piirakkaa uunin alatasolla 50 min - 1 tunti kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
  • Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljajauheella ja sekoita mukaan loppu crème fraîchesta. Tarjoa hieman jäähtyneen Halloween-piirakan kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoja
5 dl
Sokeria
2 rkl
150 g
Arla® Lempi Créme Fraîche
(100g) ½ prk
Kylmää vettä
3 rkl
Täyte
50 g
Vettä
½ dl
Sokeria
1 dl
Omenoita
1 kg
Karhunvatukoita (tai mustikoita)
125 g
Vaniljajauhetta
½ tl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Suolaa
¼ tl
Sitruunamehua
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Voiteluun
Kananmuna +1rkl vettä
1
Tarjoiluun
2 dl
Arla® Lempi Créme Fraîche
(100g) ½ prk
Sokeria
1 rkl
Vaniljajauhetta
1 ripaus
Lisää herkullisia ideoita