Hauska Halloweenkakku

Hauska Halloweenkakku

Hauska Halloween-henkinen kakku kruunaa Halloweenin juhlinnan!

Tee näin:

  • Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja lisää suola. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdo voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää keltuaiset voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhoseos ja piimä vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita lopuksi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhtotettuun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin tunti. Kokeile esim. hammastikulla kakun kypsyyttä; kypsä kakku ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä ritilän päällä ja irrota se sitten muotista. Täyte: Notkista voi ja sekoita siihen appelsiinin ja sitruunan raastetut kuoret. Vatkaa keltuaiset ja lisää sen joukkoon tomusokeri ja appelsiinimehu. Yhdistä voi ja keltuaisvaahto ja värjää seos keltaisella ja punaisella (tai suoraan oranssilla) elintarvikevärillä oranssiksi. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen levyyn ja laita väliin puolet täytteestä. Aseta kakkulevy täytteen päälle ja käytä loppu täyte kakun kuorrutukseen. Koristele kakku viipaloidulla suklaalla (tee vaikkapa Jack O'Lantern-tyyppiset silmät, nenä ja suu). Tee vihreästä marsipaanista kurpitsalle myös "hiukset". Säilytä kakku viileässä.
Valmis!

Ainekset

(250 g) vehnäjauhoja
4¼ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
¼ tl
Kananmunia
3
100 g
Sokeria
3 dl
Arla® Rasvatonta piimää
2 dl
Tummaa (55 %) suklaa
125 g
Täyte ja kuorrute
75 g
Appelsiinin raastettu kuori
1
Sitruunan kuori
1
Munankeltuaista
2
Sokerikuorrute
500 g
Appelsiinimehua
3 rkl
Keltaista ja punaista (tai oranssia) elintarvikevärejä
Koristeluun
Tummaa suklaa ja
Vihreää marsipaania