Kesäkurpitsapiirakka

Kesäkurpitsapiirakka

Suolainen kesäkurpitsapiirakka on ruokaisa ja herkullinen ruoka, joka sopii kaikkiin tilanteisiin.

Tee näin:

Valmista pohja
  • Nypi jauho-basilikaseos ja viileä voi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuokaan.
Valmista täyte
  • Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi pannulla ja paista kesäkurpitsa-valkosipuliseosta, kunnes kosteus on haihtunut. Ota pannu levyltä. Sekoita keskenään täytteen muut ainekset ja lisää lopuksi joukkoon kesäkurpitsa-valkosipuliseos. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Hiivaleipävehnäjauhoa
2½ dl
Tuoretta basilikaa
1 rkl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Kesäkurpitsaa
400 g
Valkosipulinkynsiä
3
2 rkl
250 g
2 dl
Kananmunia
3
2 dl
Yrttisekoitusta
1 rkl
Yrttisuolaa
1½ tl
Mustapippurirouhetta
½ tl