Kesäkurpitsapiirakka

Kesäkurpitsapiirakka

Arvioi

(14)

Suolainen kesäkurpitsapiirakka on ruokaisa ja herkullinen ruoka, joka sopii kaikkiin tilanteisiin.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Nypi jauho-basilikaseos ja viileä voi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuokaan. Valmista täyte. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi pannulla ja paista kesäkurpitsa-valkosipuliseosta, kunnes kosteus on haihtunut. Ota pannu levyltä. Sekoita keskenään täytteen muut ainekset ja lisää lopuksi joukkoon kesäkurpitsa-valkosipuliseos. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.