Kesäkurpitsapiirakka

Kesäkurpitsapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(15)

Suolainen kesäkurpitsapiirakka on ruokaisa ja herkullinen ruoka, joka sopii kaikkiin tilanteisiin.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Pohja
Nypi jauho-basilikaseos ja viileä voi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuokaan.

Valmista täyte
1. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna voi pannulla ja paista kesäkurpitsa-valkosipuliseosta, kunnes kosteus on haihtunut. Ota pannu levyltä.
3. Sekoita keskenään täytteen muut ainekset ja lisää lopuksi joukkoon kesäkurpitsa-valkosipuliseos.
4. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.