Frutti di mare -pizza

Frutti di mare -pizza

2 tuntia
Tämä frutti di mare -pizza maistuu meren herkuilta. Kokeile frutti di maren täytteenä katkarapuja, kampasimpukoita ja raikasta fenkolia.
https://www.arla.fi/reseptit/frutti-di-mare--pizza/

Tee näin:

Pizzapohja
  • Valmista ensiksi frutti di mare -pizzan pohja. Sekoita hiiva, vesi, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, kunnes kaikki ainekset ovat liuenneet.
  • Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna pizzataikinan kohota leivinliinalla peitettynä noin 2 tuntia.
Tomaattikastike
  • Valmista seuraavaksi tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rypsiöljyssä.
  • Lisää loput aineksista ja keitä tomaattikastiketta 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Hienonna 1/3 fenkolista. Lisää fenkoli ja vispikerma tomaattikastikkeeseen ja keitä noin 10 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Kokoa ja paista pizzat
  • Jaa pizzataikina neljään osaan ja kauli niistä ovaalin muotoisia noin 0,5 cm paksuisia pohjia. Siirrä pizzapohjat leivinpaperille ja taita reunat ylös.
  • Jaa tomaattikastike pizzoille.
  • Leikkaa loput fenkolista ohuiksi siivuiksi ja lisää pizzojen päälle.
  • Puolita simpukat keskeltä ja lisää yhdessä katkarapujen ja juuston kanssa pizzojen päälle.
  • Paista frutti di mare -pizzat uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Tarjoile pizzat heti.
Valmis!

Ainekset

Pizzapohja
Hiiva á 50 g
0,3
Kylmää vettä
3 dl
Juoksevaa hunajaa
1½ tl
Suolaa
1 tl
Oliiviöljyä
2 rkl
Erikoisvehnäjauhoja
6 dl
Durumvehnäjauhoa
2 dl
Tomaattikastike
Tomaattimurskaa á 400 g
1 prk
Keltasipuli
1
Rypsiöljyä
1½ rkl
Kuivatettua rosmariinia
1 tl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
2 tl
Vettä
1 dl
Suolaa
½ tl
Täyte
Fenkoli
1
1 dl
Kampasimpukkaa
8
Kuorittuja katkarapuja
1 dl
Arla® Posketon pizzajuusto raaste (4 dl)
200 g
Lisää herkullisia ideoita
Valkoinen pizza
30 minuuttia
Valkoinen pizza
(1)