Valkoinen pizza

Valkoinen pizza

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Pizza on kaikenikäisten herkku! Tämä hienostunut pizza maistuu niin arkena kuin pyhänä.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Pohja

  • 500 g durum-jauhoja
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • sokeria
  • 3½ dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl öljyä

Täyte

Päälle

Tee näin:

Tee näin:

Aloita täytteen valmistamisesta. Puolita sipulit ja pilko ne puolikkaiksi renkaiksi. Paista sipulirenkaanpuolikkaita viitisen minuuttia pannulla voissa, kunnes ne pehmenevät. Jos herkkutatit ovat tuoreita, niitä voi halutessaan paistaa pannulla. Laita pizzakivi kuumenemaan mahdollisimman kuumaan uuniin. Jos et omista pizzakiveä, laita pelti kuumenemaan uuniin. Sekoita kuivahiiva jauhoihin kulhossa. Lisää joukkoon sokeri, suola, jauhot ja öljy. Kun taikina on yhtenä möykkynä, nosta taikina jauhotulle pöytätasolla ja ala vaivaamaan. Vaivaa taikinaa ainakin 10 minuuttia, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Kaulitse kuudeksi pizzaksi. Täytä kukin pizza leivinpaperin päällä levittämällä pohjalle ensin tuorejuustoa. Laita päälle sitten paistetut sipulit ja sienet. Laita päälle vielä juustoista sekoitettua raastetta. Siirrä pizza leivinpaperin päällä uuniin ja paista kymmenisen minuuttia kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja juusto herkullisesti sulanut.

Vinkki

Jos haluat tuoda täytteet paremmin esille, laita juustoraasteet heti tuorejuuston päälle ennen täytteiden laittoa.

Voit kokeilla pizzaan myös muita metsäsieniä, esimerkiksi kantarelleja tai vaaleaorakasta.



Vinkki

Tämän hienostuneen pizzareseptin on suunnitellut Sillä Sipuli -blogin Merituuli.

Vinkki

Kokeile pizzojen valmistusta myös perinteisen pizzapohjan reseptillä.