Valkoinen pizza

Valkoinen pizza

30 minuuttia
Valkoinen pizza eli pizza bianca on yksinkertainen ja maukas pizza. Tomaattikastikkeen sijaan valkoinen pizza pohjustetaan juustoilla.

Tee näin:

Valkoinen pizza
  • Aloita valkoisen pizzan valmistus käsittelemällä kasvikset. Kuori punasipuli sekä valkosipuli ja leikkaa pieneksi. Huuhtele chili, puolita ja kaavi siemenet pois. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi.
  • Laita kaksi leivinpeltiä uuniin lämpenemään 200 asteeseen.
  • Kauli pizzataikinasta kaksi soikeaa pizzapohjaa (n. 18 x 22 cm) ja siirrä ne kahdelle leivinpaperille.
  • Jaa Apetina-juusto pienempiin paloihin, levitä ne pizzapohjille ja ripottele päälle juustoraastetta.
  • Paista toinen pizza uunin yläosassa ja toinen alaosassa noin 12 minuutin ajan.
  • Kun valkoiset pizzat paistuvat, valmista täyte. Puolita tomaatit, kaavi siemenet ulos ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaatit, punasipuli, chili ja valkosipuli.
  • Ota paistetut pizzapohjat ulos uunista ja voitele reunat oliiviöljyllä. Levitä täyte pizzapohjille.
  • Ripottele päälle vielä oliiveja ja basilikaa.
  • Tarjoile valkoinen pizza heti.
Valmis!

Ainekset

Pizzapohja
Pizzataikinaa
300 g
100 g
100 g
Oliiviöljyä
Täyte
Tomaatteja (n. 150 g)
2
Punasipuli (n. 50 g)
1
Punaista chili
½ rkl
Valkosipuli
1
Mustia oliiveja
50 g
Tuoretta tuoretta basilikaa
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Naan-pizza
30 minuuttia
Naan-pizza
(7)
Perunapizza
30 minuuttia
Perunapizza
(2)