Couscoussalaattia kylkipihvillä

Couscoussalaattia kylkipihvillä

30 minuuttia
Couscoussalaatti on helppo ja nopea valmistaa, joten se sopii niin arkeen kuin viikonlopun rientoihin. Tarjoile couscoussalaatti fetajuuston ja kylkipihvin kera.
https://www.arla.fi/reseptit/couscoussalaattia-kylkipihvilla/

Tee näin:

Couscoussalaatti
  • Laita couscous ja suola kulhoon ja peitä se kiehuvalla vedellä. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran haarukalla.
  • Pilko juustopala kuutioiksi ja sekoita ne couscousin joukkoon oliiviöljyn, mintun, sitruunamehun ja suolan kanssa. Peitä kulho kelmulla ja anna olla jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
  • Lisää vesimeloni, sipuli ja vihreä paprika.
  • Mausta maun mukaan ja asettele lautaselle.
Kylkipihvi
  • Anna voin ruskistua kevyesti pannulla. Paista pihviä noin 1 minuutin ajan kummaltakin puolelta ja mausta se suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä pihvi kokonaan miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia - käännä välillä.
  • Ota kylkipihvi pois pannulta, peitä se ja anna sen levätä noin 10 minuuttia.
  • Leikkaa pihvi suikaleiksi ja tarjoile ne couscoussalaatin ja leivän kanssa.
Valmis!
Tiesitkö?

Couscoussalaatin kuohkeuden salaisuus piilee haarukassa. Kun sekoitat couscoussalaattia haarukalla, rikkoo haarukan piikit rakennetta ja estää esimerkiksi jähmettymisen. Mitä enemmän sekoitat haarukalla couscussalaattia, sen kuohkeampaa lopputuloksesta tulee.

Couscoussalaatti fetajuustolla Q&A

Couscoussalaatti pursuaa Välimeren makuja, ja se sopii erinomaisesti illallispöytään lihan kylkeen tai seuraavana päivänä nopeana lounaana. Lue alta useimmiten kysytyt kysymykset liittyen couscoussalaattiin.

Mitä on couscoussalaatti?
Couscoussalaatti on helppo ja herkullinen salaatti, joka sopii monenlaisen lihan kanssa, tai se voi olla ihana kevyt lounas sellaisenaan. Se on suosittu Välimeren alueella, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, ja sitä voidaan valmistaa monenlaisten hedelmien, vihannesten, yrttien ja kastikkeiden kanssa. Voit käyttää myös paahdettuja pähkinöitä sekä kuivattuja hedelmiä tuomaan couscoussalaattiin lisää makua ja rakennetta.
Miten couscoussalaattia valmistetaan?
Aloita keittämällä couscous, kunnes se on pehmeää. Kun se on valmis, sekoita siihen sitruunamehua, oliiviöljyä, tuoretta minttua ja suolaa, ja aloita kauniiden välimerellisten makujen kerrostaminen. Kun se couscoussalaatti jäähtyy ja marinoituu, valmista illallisen muut ruokalajit. Lopuksi lisää couscoussalaattiin pippuria, sipulia, fetaa sekä vesimelonia ennen tarjoilua.
Kuinka kauan couscoussalaatti säilyy jääkaapissa?
Yleensä 3-4 päivää, jos salaatin laittaa ilmatiiviiseen astiaan. Säilytä couscussalaattia ilman vesimelonia, sillä muuten salaatista voi tulla vetistä. Couscoussalaatt maistuu myös kylmänä, joten se on erinomainen lounasvaihtoehto tai retkieväs!
Voiko couscoussalaattia pakastaa?
Kypsennettyä couscousia voi helposti pakastaa jopa 4 kuukautta, mutta kotitekoinen couscoussalaatti, jossa on tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä, ei pakastu hyvin. Suosittelemme pakastamaan couscousin ja lisäämään tuoreet vihannekset ynnä muut vasta tarjoiluvaiheessa. Paras tapa pakastaa couscous on jähmettää se ensin levynä esimerkiksi kelmuun käärittynä ja sen jälkeen siirtää se paloina pakastepusseihin. Näin couscous säilyttää kuohkean rakenteensa. Anna couscousin sulaa rauhassa jääkaapissa ja lämmitä se mikroaaltouunissa tai kattilassa miedolla lämmöllä.

Ainekset

Couscoussalaatti fetajuustolla
Couscous (n. 2.5 dl)
200 g
Suolaa
1 tl
Keitin vettä
¼ dl
150 g
Neitsytoliiviöljyä
1 rkl
Tuoretta minttua
½ dl
Sitruunamehua
½ dl
Vesimelonia
300 g
Punasipuli (n. 3 kpl)
150 g
Vihreää paprikaa
2
Kylkipihvi
25 g
Porsaan kylkeä tai nautaa
400 g
Suolaa
1 tl
Pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Couscoussalaatti
10 minuuttia
Couscoussalaatti
(8)

Välimeren makuja täynnä oleva couscoussalaatti sopii jokaiseen vuodenaikaan

Couscous on miedon makuinen ainesosa, jka se sopii hyvin yhteen erilaisten hedelmien, yrttien ja vihannesten kanssa. Se antaa ruokiin ihanan kuohkean rakenteen, minkä vuoksi couscosin käyttö salaatissa on suosittu valinta monissa Välimeren alueen keittiöissä.

Pehmeä rakenne sopii hyvin yhteen punasipulin ja vihreän paprikan rapeuden kanssa, ja näiden ainesosien hieman kitkerä maku täydentää couscousin luonnollista makeutta, jota myös makea vesimeloni korostaa. Suolaisen salaattijuuston lisääminen korostaa näitä makuja. Couscoussalaatti sopii niin kesään kuin talveen - grillaat tai paistat proteiinit niin couscoussalaatti sopii siihen kylkeen erinomaisesti. Couscoussalaatti täydentyy herkullisella mintulla ja sitruunalla - ne tuovat salaattiin raikkautta ja happoa, ja ihan parasta salaatti on seuraavana päivänä, kun se on saanut marinoitua yön yli jääkaapissa.

Inspiroidu Välimeren makumaailmasta

Couscoussalaatti ei suinkaan ole ainoa salaatti tai ruokalaji, mitä Välimereltä löytyy.

Mikli kaipaat lisää inspiraatiota, kokeile esimerkiksi perinteistä kreikkalaista salaattia. Voit myös kokeilla esimerkiksi kirpeää, italialaista gremolata-kastiketta perinteisten salaatinkastikkeiden sijaan, tai jos couscoussalaatti viehättää niin kokeile siitä erilaisia variaatioita - esimerkiksi marokkolaista couscoussalaattia.