Yrttikuorrutettu naudan ulkofilee

Yrttikuorrutettu naudan ulkofilee

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Yrttikuorrutettu naudan ulkofilee on maittava herkkuruoka niihin vähän erityisempiin päiviin.

Ainekset

Annokset

  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1½ kg takuumureaa naudan ulkofileetä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 3 tl mustapippurirouhetta

Kuorrutus

Tee näin:

Tee näin:

1. Ruskista filee nopeasti joka puolelta pannulla ja mausta se suolalla ja rouhitulla mustapippurilla kauttaaltaan.
2. Valmista kuorrute: sekoita voihin muut kuorrutteen ainekset, hiero morttelissa kuivayrtit hienoksi, jolloin niistä irtoaa enemmän makua. 2. Taputtele kuorrute tasaisesti fileen pintaan ja nosta filee voidellulle uunipannulle. Voit kypsentää fileen myös paistopussissa uunipannulla. 3. Työnnä lihalämpömittari fileen keskikohtaan. Paista uunissa 125-150 asteessa. Mitä alempaa lämpötilaa paistamisessa käytetään, sen mehevämpi on lopputulos. 4. Nosta filee pois uunista, kun sisälämpötila on 50 astetta. Ota filee hetkeksi pois uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Pane filee takaisin uuniin ja paista vielä muutama minuutti, kunnes fileen pinta on saanut sopivasti väriä. 5. Kääräise alumiinifolio varovasti fileen ympärille ja anna sen vetäytyä noin 15 minuuttia. 6. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa fileen kanssa esim. samalla pannulla kypsennettyjä veneperunoita ja/tai paahtojuureksia sekä hyvää salaattia.