
Carnitas

Tee näin:
Carnitas
Carnitas Q&A
Paras tapa on tarkistaa lihan sisälämpötila. Täydellinen mureus ja mehukkuus saavutetaan 90 °C:n ja 92 °C:n välillä. Silloin sitkeät sidekudokset ovat sulaneet pois ja liuenneet lihaan. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, liha hajoaa itsestään siinä vaiheessa, kun vesi nousee kielelle!
Ehdottomasti. Jos sisälämpötila nousee yli 98 °C:n, lihakuidut kovettuvat uudelleen, jolloin lihasta tulee kuivaa ja vaikeasti pureskeltavaa. Jos olet kypsentänyt lihan liian kypsäksi, voit lisätä lihalientä, jota on jäänyt jäljelle.
Vaikka maito ei ole perinteinen ainesosa carnitaksen valmistuksessa, jotkut kokit haluavat lisätä maitoa reseptiinsä. Maito auttaa pehmentämään lihaa ja hajottamaan lihan sitkeää sidekudosta kypsennyksen aikana. Se myös lisää maun täyteläisyyttä ja antaa lihalle makean, kermaisen sävyn.
Suurin syyllinen kuivaan carnitas-paistiin on ylikypsennys. Kaksi parasta vinkkiämme ovat: Pidä uunin lämpötila 100-120 °C:n välillä ja ole valppaana viimeisten tuntien aikana, jolloin kuivumisen riski on suurempi.
Taika tapahtuu matalalla lämpötilalla ja hitaasti. Täydellinen kypsennyslämpötila on 100-120 °C. Saat lisää rakennetta, kun laitat revityn lihan parilalle muutamaksi minuutiksi tai paistamalla sen vielä nopeasti pannulla.
Ainekset
Carnitas
Savupaprikajauhetta
|
1 rkl |
---|---|
Luutonta sianlapaa
|
600 g |
Chilihiutaleita
|
1 rkl |
Piparkakkumaustetta
|
1 rkl |
Suolaa
|
2 tl |
Appelsiini
|
1 |
Valkosipulinkynsiä
|
3 |
Kolajuomia
|
3 dl |
Valkoviinietikkaa
|
½ dl |
---|---|
Punasipulia
|
2 |
Sokeria
|
1 dl |
Vettä
|
1½ dl |
Tortillalettuja
|
8 |
---|---|
Salaattilajikkeita
|
4 dl |
Arla® Lempi Creme Fraiche tomaatti-basilika 200 g
|
1 prk |
Hienonnettua, tuoretta korianteria
|
1 dl |
Carnitas - Meksikolaista soul foodia parhaimmillaan
Kun on kyse maailman parhaasta katuruoasta, carnitas on ehdottomasti suosituimpien reseptien joukossa. Meksikolainen peruselintarvike, suussa sulava pulled pork, jonka syvää makua on vaikea, ellei jopa mahdoton jäljitellä. Yhdistettynä korianterin ja limetin kaltaisten lisukkeiden tuomaan raikkaaseen keveyteen, tämä ruokalaji saa täydet 10 pistettä jokaiselta oman elämänsä ruokakriitikolta.
Kokeile näitä täytteitä
Salsasta ja guacamolesta tuoreeseen korianteriin ja juustoraasteeseen - lisukevaihtoehtoja on loputtomasti, niin paljon kuin haluat. Perinteisin yhdistelmä carnitaksen täytteiksi on hienonnettu raaka sipuli, tuore korianteri ja limen mehu.
Miten tarjoilla carnitas?
Perinteinen tapa tarjoilla carnitas on tarjoilla se tortillaleivän sisässä. Tarjolla on niin monia erilaisia tortillaleipävaihtoehtoja - gluteenittomista paleo-tuotteisiin - että se on edelleen yksi suosituimmista tavoista tarjoilla tätä meksikolaista suosikkia. Muita vaihtoehtoja ovat kovakuoriset tacot, burritot tai jopa salaatinlehdet kevyenä ja terveellisenä vaihtoehtona.