Munien valmistuksessa veden lämpötila on avainasemassa. Kiehauta vesi. Kun pohjasta nousee pieniä kuplia, voit laittaa munat veteen. Käytä tuoreita kananmunia - mitä tuoreempia, sitä parempi - sillä ne ovat rakenteeltaan parempia ja pysyvät hyvin kasassa. Varmista, että kastikkeen lämpötila ei nouse yli 60 °C:n, tai se saattaa halkeilla tai hyytyä. Jos kastike halkeaa, voit lisätä hieman kylmää vettä ja koota sen takaisin yhteen. Jos se ei auta, voit varovasti vatkata haljenneen kastikkeen uudella munankeltuaisella.
Benediktin munat on monivaiheinen ruokalaji, joka valmistuu kuitenkin nopeasti. Lue lisää alta!
Vettä
|
1 l |
---|---|
Etikka
|
½ dl |
Suolaa
|
1 tl |
Kananmunia
|
4 |
Kananmunan keltuaista
|
2 |
---|---|
Vettä
|
2 rkl |
Sitruunamehua
|
1 tl |
200 g |
Leipä
|
4 |
---|---|
Kinkkua
|
Ruohosipulia
|
|
---|---|
Pippuria
|
Jos etsit herkullista aamiaista tai brunssiin sopivaa ruokaa, tässä on yksi vaihtoehto. Mikään ei ole niin klassinen kuin tämä kauniisti koottu paahdettu herkku. Se on aamiais- ja brunssiruokien kuningatar, sillä siinä on paahdettua leipää, rapeaa kinkkua, haudutettuja munia ja klassisen kermainen hollandaisekastike. Onneksi perinteisen ruokalajin täydellinen valmistaminen on paljon helpompaa kuin miltä se näyttää. Nauti ylellisestä ateriasta, joka osuu aina kohdalleen.
Haluatko kokeilla muita herkullisia aamiaisideoita? Tutustu munakokkelin ja munamuffinit pekonilla resepteihimme. Nauti aamiainen kupillisen dalgona-jääkahvia kera.
Perinteisistä Benediktin munista on monia muunnelmia, mutta yhteistä niille kaikille on täydellisesti haudutettu muna, jossa on kiinteä valkuainen ja keltuainen, joka on sisältä pehmeän valuva. Pehmeän kananmunan rikkomiseksi se asetetaan uunissa paahdetun leivän päälle yhdessä rapean kinkun kanssa, ja siihen lisätään myös ripaus suolaa. Benediktin munat peitetään täyteläisellä, sitruunaisella kotitekoisella hollandaisekastikkeella ja tuoreella hienonnetulla ruohosipulilla, joka antaa kauniin ja maukkaan lopputuloksen. Se myös lisää ruokalajin kermaisuutta ja pehmeyttä, ja korostaa kaikkia makeita ja suolaisia sävyjä miedolla, voisävytteisellä maullaan.
Benediktin munien ainesosat luovat yhdessä aistielämyksen, jossa pehmeät ja rapeat rakenteet yhdistyvät täydellisesti. Pehmeä keitetty kananmuna on verhottu runsaaseen, voimaiseen, kermaiseen kastikkeeseen. Pehmeän ja hemmottelevan koostumuksen rikkomiseksi leipä ja kinkku tarjoavat mukavan lämpimän ja rapean rapeuden. Se on niin unenomainen herkku tekstuurin ystäville ja sopii jokaiseen tilaisuuteen aina maanantaiaamusta, joka kaipaa hieman ekstraa, aina herkulliseen viikonloppuaamun brunssiin tai aamiaiseen.
Anna ruokalajille hauska kierre ja korvaa kinkku savulohella. Savulohen lisääminen tekee tästä ruokalajista paljon maukkaamman. Kokoa Benediktin munat normaalisti ja lisää lohi rapeaksi paahdetun leivän päälle, jonka jälkeen seuraa haudutettu kananmuna. Viimeistele se runsaalla lusikalla hollandaisekastiketta ja ripottele päälle tuoretta hienonnettua ruohosipulia. Benediktin munat lohen kanssa on herkullinen brunssiannos.