Apfelstrudel eli omenastruudeli

Apfelstrudel eli omenastruudeli

Apfelstrudel eli omenastruudeli on käden käänteessä syntyvä herkku, joka vie kielen mennessään. Tämä herkku on alun perin kotoisin Itävallasta.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Apfelstrudel eli omenastruudeli

Apfelstrudel eli omenastruudeli on käden käänteessä syntyvä herkku, joka vie kielen mennessään. Tämä herkku on alun perin kotoisin Itävallasta.

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Taikina

Täyte

  • 25 g Arla Meijerivoita sulatettuna
  • 5 kuorittua omenaa puolitettuina
  • 50 g karkeaksi hienonnettuja, kuorittuja manteleita
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 3 rkl rusinoita
  • 1 tl kanelia
  • noin 1 dl sokeria

Voiteluun

Koristeluun ja tarjoiluun

  • tomusokeria
  • kermavaahtoa

Ohjeet

Taikina: Laita jauhot, voisula ja vatkattu kananmuna kulhoon ja sekoita, kunnes seos muistuttaa juustoraastetta. Lisää vesi ja vaivaa taikina perusteellisesti jauhotetulla tasolla. Aseta taikina takaisin astiaan. Anna sen levätä peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Täyte: Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen kulhossa, sokeria maun mukaan. Kauli taikina hyvin ohueksi suorakaiteeksi (noin 37x45 cm) jauhotetulla alustalla. Laita taikina leivinpaperille. Lisää täyte keskelle taikinaa nauhana (noin 9x38 cm). Taita taikina päistä ja sulje se niin, että täyte jää taikinan sisään. Laita saumakohdat alaspäin. Sivele omenastruudeli voilla ja paista 200°C uunin keskiosassa noin 35 minuuttia. Tarjoiluun: Ripottele tomusokeria lämpimän omenastruudelin päälle.

Suositellut tuotteet