Uuniomenat

Uuniomenat

Perinteiset uuniomenat ovat syksyn ehdoton suosikkiherkku ja koko perheen suosikki!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225°C asteeseen. Poista omenoista siemenkodat karanpoistajalla. Laita omenat uunivuokaan. Sekoita keskenään pehmennyt voi, sokeri, kaneli ja pähkinät. Asettele täyte omenoiden reikiin. Työnnä lopuksi täytteeseen yksi kanelitanko. Voitele omenat voilla ja ripottele päälle sokeria. Paista omenoita uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Vatkaa kuohukermasta kevyt vaahto ja mausta sokerilla. Tarjoile uuniomenat lämpiminä kermavaahdon kera.
Valmis!

Ainekset

Suurta omenoita
4
Täyte
3 rkl
Sokeria
¾ dl
Kanelia
1 tl
Rouhittuja hasselpähkinöitä
1 dl
Kanelitankoa
4
Koristelu
½ rkl
Sokeria
½ rkl
Tarjoilu
2 dl
Sokeria
2 rkl