Ananaskohokas

Ananaskohokas

30 minuuttia
Ananaskohokas on helppo ja herkullinen jälkiruokavaihtoehto. Tämä maistuu kaikille!
https://www.arla.fi/reseptit/ananaskohokas/

Tee näin:

Ananaskohokas
  • Kuumenna uuni 175 °C:n.
  • Leikkaa 2 ananasrengasta pieniksi paloiksi (säästä loput renkaat).
  • Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi.
  • Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  • Leikkaa tuorejuusto pieniksi paloiksi.
  • Vatkaa tuorejuusto ja sitruunamehu munaseokseen.
  • Sekoita joukkoon jauhot ja ananaspalat.
  • Sekoita joukkoon varovasti munanvalkuaiset ja jaa taikina 8 voideltuun kohokasvuokaan (n. 150 ml).
  • Siivilöi muottien päälle tomusokeria ja paista niitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  • Asettele ananaskohokkaat muotteihinsa puoliksi leikattujen ananasrenkaiden kanssa ja tarjoile heti.
Valmis!
Vinkki

Vielä helpompaa on, jos säästät aikaa ja valmistat ananaskohokas-taikinan jopa 4 tuntia etukäteen. Noudata vaiheita yksi-kahdeksan ja aseta muotit peitettynä jääkaappiin. Kun olet valmis leipomaan ananaskohokasjälkiruokia, ota ne jääkaapista ja anna niiden olla huoneenlämpöisiä ja paista reseptin ohjeiden mukaisesti. Käytä vain huoneenlämpöisiä kananmunia, sillä kylmiä munia on vaikeampi vatkata, eikä kohokas saa niin paljon nostetta kohokkaaseen. On myös tärkeää, ettei munanvalkuaista vatkata liikaa ja vatkaa sitä perusseokseen. Taivuta munanvalkuaiset varovasti joukkoon, kunnes valkuaisraidat häviävät. Jotta kohokkaat kohoaisivat kunnolla, lisää sokeria muottiin sen jälkeen, kun ne on voideltu. Näin kohokas nousee helpommin ylös paistamisen aikana. Varmista myös, että reunoille ei jää lainkaan kohokasseosta. Tämä saa kohokkaan paistumaan epätasaisesti.

Ananaskohokas Q&A

Ananaskohokas on kevyt ja herkullinen jälkiruoka. Lue lisää alta!

Miten ananaskohokas tehdään?
Ananaskohokas on yllättävän helppo valmistaa. Vatkaa kananmunan valkuaiset jäykiksi ja vatkaa sitten munankeltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Leikkaa tuorejuusto pieniksi paloiksi ja vatkaa se munaseokseen yhdessä sitruunamehun kanssa. Lisää jauhot ja puolet pieniksi paloiksi leikatuista ananasrenkaista, säästä loput renkaat myöhempää käyttöä varten. Kumoa joukkoon varovasti munanvalkuaiset ja jaa taikina kahdeksaan voideltuun kohokasvuokaan. Siivilöi muottien päälle tomusokeria ja paista niitä uunissa noin 20 minuuttia 175 asteessa. Nauti ananaskohokkaat vielä lämpiminä.
Miten ananaskohokkaita kannattaa säilyttää?
Voit säilyttää ananaskohokastaikinaa myöhempää käyttöä varten, mutta paistettuja kohokkaita ei voi säilyttää. Kohokkaat, myös tämä ananaskohokas, on tarjottava heti paistamisen jälkeen, sillä ne alkavat tyhjentyä heti uunista otettaessa. Voit kuitenkin valmistaa kohokastaikinan, jakaa sen muotteihin ja säilyttää jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen paistamista kelmulla peitettynä.
Voiko ananaskohokkaita tehdä etukäteen?
Jos haluat säästää aikaa, voit valmistaa kohokaspohjan muutamaa tuntia aikaisemmin. Vaikka jotkut saattavat tehdä kohokkaan jopa 3 päivää etukäteen ja säilyttää sitä jääkaapissa, emme suosittele tätä, sillä kohokas imee itseensä kaikki nestee. Voit kuitenkin valmistaa ananaskohokastaikinan ja säilyttää sitä jääkaapissa enintään 4 tuntia ennen paistamista. Varmista, että ananaskohokastaikina saavuttaa jälleen huoneenlämmön ennen paistamista.
Mikä on hedelmäkohokas?
Hedelmäkohokas on makea jälkiruokakohokas, joka on maustettu hedelmillä. Koska resepti on monipuolinen, voit valita kauden suosikkihedelmäsi, joten tämä jälkiruoka on hyvä olla käsillä ympäri vuoden. Makea hedelmäkohokas, kuten tämä ananaskohokas, tarjoillaan joskus jäätelön, hedelmien tai kastikkeen kanssa, mutta sitä voi helposti nauttia myös sellaisenaan.

Ainekset

Ananaskohokas
Ananasrenkaita
1 tlk
Kananmunan keltuaisia
4
Munanvalkuaista
4
Sokeria
1 dl
125 g
Sitruunamehua
4 tl
Vehnäjauhoa
2 rkl
Koristeluun
Tomusokeria
1 rkl
Sitruunamelissan lehtiä
Lisää herkullisia ideoita

Kevyt ja kuohkea ananaskohokas

Tee vaikutus vieraisiin kevyellä, kuohkealla jälkiruokakohokkaalla, jossa on aromaattinen ananaskierre. Tässä ananaskohokkaassa on juuri sopiva määrä makeutta ja kaunis lopputulos kultaisen kuorensa ansiosta. Mehukkaiden ananasten ja tuorejuuston makean kirpeyden yhdistelmä tekee jälkiruoasta kevyen ja maukkaan. Vieraasi tulevat rakastamaan sitä!

Tämän herkullisen ananaskohokkaan salaisuus on ainesosien täydellinen yhdistelmä. Tuorejuusto ja ananas antavat makua, ja munanvalkuaiset antavat kohotusta ja kuohkeutta kohokkaaseen. Sitruunan happo vakauttaa kankeat munanvalkuaiset ja antaa kohokkaan pohjan rakenteen. Tulos? Tyylikäs ja näyttävä jälkiruoka, joka maistuu taivaalliselta ja johon tarvitaan vain muutama ainesosa.

Herkuttele herkullisella kohokkaalla jälkiruoaksi

Ranskalainen kohokas seisoo ylpeänä ja ylpeänä, ja se on kuuluisa paisuneesta ja paisuneesta ulkonäöstään. Vaikka kohokkaalla voi olla vaikean maineensa, sen ei tarvitse olla liian monimutkainen; sen todistaa helppo ananaskohokas-reseptimme. Herkullinen ja hedelmäinen jälkiruoka on pehmeä ja kevyt, ja siinä on suussa sulavan makea ja virkistävä ananaksen maku.

Jos haluat muita herkullisia hedelmänmakuisia jälkiruokia, kokeile dekadenttia ja ihastuttavaa mansikkajuustokakkua tuoreiden marjojen kera tai tutustu ranskalaisten klassikoiden maailmaan omenagalette-juustokakulla, jossa on tuoretta omenatäytettä, tai kermaisella ja täyteläisellä crème brûléella, jossa on tyydyttävää rapeutta.

Kokeile eksoottisia makuja sisältävää hedelmäkohokasta

Ananaskohokas-reseptimme on joustava ja sopii monenlaisten hedelmien ja marjojen kanssa. Käytä reseptiämme hedelmäkohokkaan valmistamiseen vaihtamalla ananas suosikkihedelmäsi kauden hedelmiin. Pidätkö banaanien makeudesta? Soseuta banaanit soseeksi ja sekoita ne kohokaspohjaan. Tai ehkä pidät mangoista? Tee kypsistä mangoista mangososetta ja sekoita se kohokaspohjaan. Varmista vain, ettet käytä hedelmiä, joissa on liikaa nestettä, sillä se saattaa vaikuttaa kohokkaiden paistumiseen.

Virkistävä piña coladan inspiroima kohokas

Jos pidät piña coladasta, sinun kannattaa kokeilla tätä muunneltua versiota ananaskohokas-reseptistämme, johon on lisätty kookoksen makua. Tässä trooppisessa kohokasvaihtoehdossa on ananaksen tuoretta raikkautta ja mukavaa kookospähkinän makua. Noudata reseptiä, mutta korvaa osa jauhoista kookosjauhoilla - varmista, että korvaat vain puolet määrästä, sillä kohokas tarvitsee jauhoja pitääkseen muotonsa. Tarjoile puolikkaiden ananasrenkaiden päälle runsaasti ripoteltuna kookoshiutaleita. Jos haluat aikuisversion, voit korvata osan sitruunamehusta kookosrommilla.