Ananaspiirakka

Ananaspiirakka

Makeat piirakat sopivat sekä arkeen että juhlapöytään. Tässä piirakassa on runsaasti makeaa ananasta ja mausteita.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Ananaspiirakka

Makeat piirakat sopivat sekä arkeen että juhlapöytään. Tässä piirakassa on runsaasti makeaa ananasta ja mausteita.

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

  • 1 suuri tuore ananas (n. 1 kg)
  • 1 rkl Arla Meijerivoita
  • ½ dl ruokosokeria
  • ( 2 rkl tummaa rommia )
  • ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
  • ½ tl jauhettua muskottipähkinää

Vaahto

Ohjeet

Sekoita voi ja vehnäjauho tehosekoittimessa ja lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään noin 30 minuutiksi kelmulla peitettynä. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (ø n. 25 cm). Painele taikinan reunoille foliosuikale, jotta reuna ei taitu paistettaessa. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Kuori ananas ja poista kova keskiosa. Paloittele hedelmäliha. Jos käytät tölkkiananasta, valuta ananasviipaleet ja paloittele ne. Sulata voi paistinpannulla tai kattilassa. Freesaa ananaspaloja noin 3 minuuttia. Lisää sokeri, rommi ja mausteet. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka, sokeri ja appelsiininkuoriraaste. Nostele vaahto piirakkapohjan päälle. Lisää päällimmäiseksi ananaspalaset ja koristele mintunlehdillä.

Suositellut tuotteet