Voileipäkääretorttu

Voileipäkääretorttu

60+ min
Valmista hurmaava voileipäkääretorttu juhlapöytään! Tässä herkullisessa voileipäkääretortussa maistuvat katkaravut, kylmäsavulohi ja crème fraîche. Kokeile!

Tee näin:

Voileipäkääretorttu
  • Aloita voileipäkääretorttu käsittelemällä paahtoleivät. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
  • Aloita valmistamaan voileipäkääretorttu levittämällä ensin kelmua pöydälle vierekkäin, muodostaen yhden ison kelmupalan. Asettele leipiä vierekkäin ja kostuta ne maidolla. Paina kämmenellä leipiä tiiviimmäksi. Jatka kunnes olet muodostanut 5 x 5 leipäpalan kokoisen levyn.
  • Voitele leipälevy crème fraîchella ja ripottele katkaravut tasaisesti. Rullaa leipälevy kelmun avulla kääretortuksi.
  • Anna voileipäkääretortun kostua ja siirrä se jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
  • Kun voileipäkääretorttu on asettunut kylmässä, tee pöydälle samanlainen kelmulevy kuin edellisessä vaiheessa.
  • Asettele kelmun päälle tillin oksia, kurkkusiivuja ja kylmäsavulohta tasaisesti.
  • Ota kääretorttu pois edellisestä kelmusta ja laita uudelle kelmulle. Rullaa kääretorttu uudestaan tillin, kurkun ja lohen kanssa.
  • Laita voileipäkääretorttu jääkaappiin uudestaan vähintään kahdeksi tunniksi.
  • Ennen tarjoilua, poista kelmu kääretortusta ja leikkaa päädyt pois.
  • Koristele voileipäkääretorttu vaahdotetulla crème fraîchella, tillinoksilla ja mädillä.
Valmis!

Ainekset

Voileipäkääretorttu
Vaaleaa paahtoleipää
2 pkt
Katkarapuja
400 g
400 g
3- 4 dl
Kylmäsavulohi siivutettuna
400 g
Kurkku ohuiksi siivuiksi leikattuna
1
Tilliä
1 ruukku
Mätiä
Lisää herkullisia ideoita