Välimerellinen grillattu perunasalaatti

Välimerellinen grillattu perunasalaatti

30 minuuttia
Välimerellinen grillattu perunasalaatti valmistuu helposti vaikka mökillä. Hurmaannu salaatin kesäisestä makumaailmasta!

Tee näin:

Välimerellinen grillattu perunasalaatti
  • Aloita valmistamaan grillattu perunasalaatti leikkaamalla punajuurista ensin kuoret pois ja huuhtele huolellisesti.
  • Keitä perunat ja punajuuret erillisissä kattiloissa suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
  • Kuori ja leikkaa punajuuret sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa perunat suunnilleen samankokoisiksi paloiksi kuin punajuuret.
  • Leikkaa parsakaalista varsi pois. Kuori ja leikkaa varsi suikaleiksi. Raasta sitruunan kuori ja purista toisesta sitruunan puolikkaasta mehu. Mausta parsakaalin varren suikaleet sitruunan kuorella ja mehulla.
  • Pilko parsakaalin oksat kukinnoiksi. Sekoita parsakaalin kukinnat, perunat ja punajuuret rypsiöljyssä. Grillaa perunan ja punajuuren paloja sekä puristamattoman sitruunan puolikkaan leikkauspintaa noin 5 minuuttia tai kunnes ne saavat sopivan värin.
  • Valmista seuraavaksi salaatinkastike. Kaada juuston öljy pieneen astiaan. Purista öljyn sekaan grillatun sitruunan mehu ja hunaja. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Laita grillatut kasvikset tarjoiluastiaan. Viimeistele grillattu perunasalaatti välimerellisellä juustolla ja parsakaalin varren suikaleilla. Pirskota lopuksi kastike salaatin pinnalle. Nauti!
Valmis!

Ainekset

Välimerellinen grillattu perunasalaatti
Uusia- tai varhaisperunoita
600 g
Tuoretta punajuurta
500 g eli n. 5
Parsakaali
250 g
Sitruuna
1
Rypsiöljyä
2 rkl
1 pkt
Hunajaa
2 tl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Grillattu perunasalaatti
40 minuuttia
Grillattu perunasalaatti
(4)