Paprikat juustotäytteellä

Paprikat juustotäytteellä

40 minuuttia
Valmista helposti ylelliset, uunissa paistettavat paprikat, joissa on Välimeren makua. Tarjoa ne leivän ja salaatin kanssa!
https://www.arla.fi/reseptit/paprikat-juustotaytteella/

Tee näin:

Paprikat juustotäytteellä
  • Aseta uuni 225 °C:een.
  • Sekoita juusto ja munat kulhossa tehosekoittimella tasaiseksi.
  • Pese ja halkaise paprikat ja poista varret ja siemenet. Aseta paprikat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Jaa juustoseos paprikanpuolikkaille ja kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
  • Kaada öljy kattilaan ja kuumenna noin 140 °C:seen. Paista salvianlehtiä öljyssä muutama kerrallaan pari minuuttia. Poista salvia ja valuta paperipyyhkeillä.
  • Lisää jokaisen paprikapuoliskon päälle rapeaa salviaa.
  • Tarjoile paprikat salaatin ja hapanjuurileivän kanssa.
Valmis!

Paprikat juustotäytteellä Q&A

Miten estää täytettyjä paprikoita vettymästä?
Vettyminen riippuu yleensä valitsemastasi paprikalajikkeesta. Paksuseinäiset paprikat kestävät hyvin kosteutta. Toinen temppu on täyttää paprikat riisillä tai muulla viljalla, joka imee nesteen, jota paprikoista vapautuu kypsennyksen aikana. Älä myöskään kypsennä paprikoita liikaa. Testaa paprikoiden kypsyys hammas- tai cocktailtikulla ja ota ne pois lämmöstä, kun ne ovat mureita mutta vielä kiinteitä.
Pitäisikö paprikat keittää ennen niiden täyttämistä?
Ei. Keitetyt paprikat ovat liian pehmeitä täytettäviksi. Täytä ne raakana, paista ne uunissa ja poista ne uunista, kun ne ovat pehmeitä mutta vielä kiinteitä.
Mistä tietää, että täytetyt paprikat ovat valmiita?
Jos täyte on lämmin ja paprikat ovat niin mureita, että ne voi lävistää helposti hammastikulla, ne ovat valmiita.

Ainekset

Paprikat juustotäytteellä
Punaista paprika
5
400 g
Kananmunaa
2
Hapanjuurileipä
4 siivua
Vihersalaattia
Puolikas ruukku salvian lehteä
Rypsiöljy
3 dl

Täytetyt paprikat: monipuolinen, juhlava ruokalaji

Täytetyt paprikat saattavat olla monipuolisin ruokalaji, jota olet koskaan kokeillut. Valmista niitä satsi seuraaviin illanistujaisiin, brunssille tai lauantai-iltapäiväksi perheen tai ystävien kanssa.

Miten tuunata täytettyjen paprikoiden reseptiä?

Paprikat voidaan täyttää millä tahansa sulavalla juustolla ja maustaa lähes kaikilla yrteillä. Ne voidaan täyttää myös lihalla, couscousilla, quinoalla tai muilla viljoilla, erilaisilla vihanneksilla tai ehkä kaikkein klassisimmalla täytteellä - maustetulla riisillä. Muista vain, että täytteet on kypsennettävä ennen kuin ne lisätään raakoihin paprikoihin.

Täytetyt paprikat alkupalana

Kaikenmuotoiset ja -kokoiset täytetyt paprikat tuovat väriä, makua ja hauskuutta alkupalapöytään. Jos haluat sormi- tai haarukkaruokaa, jota on helppo syödä myös seisaaltaan, valitse pienempiä lajikkeita tai leikkaa paprikat paloiksi ennen niiden täyttämistä ja paistamista.

Tarjoiluehdotukset

Suuret paprikat, jotka on täytetty riisillä, juustolla, pavuilla, couscousilla, quinoalla tai muilla viljoilla, ovat yksinkertainen ja erityinen ruokalaji kasvisruokailijoille. Ja mikä parasta, niitä on helppo muunnella. Rapea salaatti ja raikas, lämmin leipä tekevät ateriasta täydellisen. Muista kypsentää täytteet ennen kuin täytät ne raakoihin paprikoihin.