Turkkilaiset tortillat

Turkkilaiset tortillat

Turkkilaiset tortillat ovat herkullinen ja mausteinen vaihtoehto esimerkiksi lounaalle. Se sopii myös päivälliseksi, joten tätä kannattaa kokeilla!
https://www.arla.fi/reseptit/turkkilaiset-tortillat/

Tee näin:

Turkkilaiset tortillat
  • Murskaa salaattijuustokuutiot hienoksi haarukalla.
  • Sekoita juusto, fraiche, minttu ja ruohosipuli keskenään.
  • Laita minttukastike peitettynä jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi - mausta maun mukaan.
  • Huuhtele valkoiset pavut ja anna niiden valua siivilässä.
  • Heitä pavut varovasti yhteen avokadon, tomaatin, kurkun, ruohosipulin, limemehun ja suolan kanssa.
  • Grillaa 4 lättyjä uunin yläosassa noin 10 sekuntia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  • Sekoita jäävuorisalaatti paputäytteeseen ja levitä se lettujen päälle.
  • Laita päälle minttukastiketta ja tarjoile loput sivussa - sido tarvittaessa naru lettujen ympärille.
  • Syö turkkilainen tortilla heti.
Valmis!
Vinkki

Leivän grillaaminen ei ole välttämätöntä, mutta se tekee leivästä pehmeää ja helpommin työstettävää. Sido turkkilainen kääretorttu narulla tai kääri se folioon, jotta täyte pysyy sisällä ja jotta kääretorttu ei sotke sitä syödessäsi. Oletko epävarma siitä, miten valita oikeat avokadot valkopapusalaattia varten? Tarkkaile avokadon väriä. Kypsillä avokadoilla on tummanvihreä tai lähes musta kuori, jonka rakenne on kuhmurainen ja joka taipuu kevyellä painalluksella jättämättä kuoreen painaumia.

Turkkilaiset tortillat Q&A

Etsitkö uutta tortillareseptiä? Turkkilaiset tortillat maistuvat varmasti kaikille. Lue lisää alta!

Mikä on turkkilainen tortilla?
Turkkilainen wrap voi tarkoittaa monia eri asioita riippuen siitä, mistä pidät ja miltä Turkin alueelta haluat makuja. Se on tyypillisesti eräänlainen litteä leipä, johon on kääritty täytettä, jossa on erilaisia juustoja, kastikkeita, yrttejä ja paljon muuta. Meidän turkkilaisen wrapin reseptimme on valmistettu pehmeään grillattuun lättyyn kääritystä pavusalaatista. Kruunuksi pavusalaatti valellaan kirpeällä mintunmakuisella kastikkeella.
Miten turkkilainen tortilla tehdään?
Sekoita minttukastikkeen ja valkopapusalaatin ainekset keskenään ja grillaa litteitä leipiä muutaman sekunnin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä. Levitä papusalaatti lättyjen päälle ja lisää päälle minttukastiketta. Voit sitoa turkkilaisen kääreen ympärille narun, jotta täyte pysyy sisällä. Tarjoa loput minttukastikkeesta kyljessä ja nauti.
Miten turkkilaisen tortillan valkopapusalaatti tehdään?
Tämä salaatti vaatii tuoreita ja yksinkertaisia ainesosia, ja se valmistuu muutamassa minuutissa. Aloita huuhtelemalla valkoiset pavut ennen kuin sekoitat ne kuutioidun avokadon, kurkun, hienonnetun ruohosipulin, suolan ja vastapuristetun limen mehun kanssa ja lisää sitten jäävuorisalaatti. Siinä se on - superhelppo ja herkullinen valkopapusalaatti, joka toimii loistavasti pääruokana tai muiden ihanien ruokien lisukkeena.
Miten minttukastike tehdään?
Tee turkkilaisiin kääreisiin nopea ja yksinkertainen crème fraiche- ja minttukastike, jossa on vain muutama ainesosa. Valmista kastike sekoittamalla salaattijuusto, fraiche, hienonnettu ruohosipuli ja mintunlehdet. Peitä kastike ja anna sen jäähtyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Voit maustaa kastikkeen oman maun mukaan lisäämällä lisää mintunlehtiä, ruohosipulia tai hieman suolaa ja pippuria.
Mitä täytteitä laitetaan turkkilaiseen tortillaan?
Valkoisen papusalaatin ja minttukastikkeen yhdistelmä käärittynä lämpimään litteään leipään on kevyt mutta täyttävä lounas tai illallinen. Täytteet ovat alfa ja omega täydellisen wrapin aikaansaamiseksi, ja sinun on saatava sekä maut että tekstuurit kohdalleen. Wrap-täytteiden paras yhdistelmä sisältää raikkaita vihanneksia rapeuden vuoksi, mausteiden, tuoreiden yrttien ja pehmeän ja kermaisen kastikkeen. Ruohosipuli, minttu, sitruunamehu, avokado, pavut, salaattijuusto ja vastaavat sopivat täydellisesti turkkilaisen wrapin täytteeksi.

Ainekset

Minttukastike
Apetina® Classic -kuutioita
100 g
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
2½ dl
Mintunlehtiä
3 rkl
Ruohosipulia
2 rkl
Papusalaatti
Valkopapuja
1 tlk
Avokadoa
2
Luumutomaatteja
300 g
Kurkku
1
Ruohosipulia
1 dl
Limettimehua
2 tl
Suolaa
¾ tl
Tortillalettuja
4
Jäävuorisalaattia
Koristeluun
Mintunlehtiä
Ruohosipulia
Lisää herkullisia ideoita
Ylipaahtopaisti-wrap
10 minuuttia
Ylipaahtopaisti-wrap
(0)

Turkkilainen wrap herkullisilla täytteillä

Nauti herkullisen täyteläisestä turkkilaisesta wrapista, jossa on tuoreita vihanneksia ja yrttejä. Tulet rakastamaan Välimeren valkopapusalaattia, jonka päällä on kirpeä minttukastike ja joka on kääritty lämpimään, pehmeään litteään leipään. Nauti makujen ja värien kirkkaasta sekoituksesta.

Tarvitsetko lisää inspiraatiota eksoottisiin ja maukkaisiin resepteihin? Tutustu reseptiimme, jossa samosat mintun raitan kera tarjoillaan crème fraiche -kastikkeen kanssa, joka on täydellinen välipala aterioiden välissä. Tai kokeile vastaleivottua pitaleipää tai hapatettua naanleipää, jossa on mausteista voita ja valkosipulilevitettä, klassista ja suosittua intialaista naanleipää.

Turkkilainen valkopapusalaatti

Älkää antako näiden vaatimattomien papujen hämätä itseänne! Tämä turkkilainen valkopapusalaatti tekee valkoisista pavuista tähtiä lisäämällä vain muutamia hyvin valikoituja ainesosia. Luumutomaatit, kypsät avokadot ja kurkku lisäävät sekä rakennetta että makua, ja limen mehu ja hienonnettu ruohosipuli antavat pavuille raikkaan potkun. Valkopapusalaattireseptimme sopii mainiosti pääruoaksi tai muiden yhtä herkullisten aterioiden lisukkeeksi.

Minttukastike

Herkullinen crème fraiche- ja minttukastike, jossa on salaattijuustoa, minttua ja ruohosipulia, nostaa turkkilaisen valkopapusalaatin tasolle. Fraichen ja juuston ansiosta kastikkeessa on kirpeä, reipas maku, jonka tuoreet yrtit vain parantavat. Minttu tuo kastikkeeseen hienovaraisen makean maun, jossa on vain ripaus katkeruutta, ja jättää kielelle viipyvän viileän tunteen jokaisella suupalalla. Crème fraiche- ja minttukastikkeemme on poikkeuksellisen monipuolinen, joten voit käyttää sitä helposti dippeinä välipalojen kanssa.

Rullaa pehmeään litteään tortillalättyyn

Valkoinen papusalaatti tomaateilla on kääritty grillattuun litteään leipään, jolloin leipä saa pehmeän rakenteen, joka sopii erinomaisesti turkkilaisen wrapin käärimiseen. Vaikka kaupasta ostettu leipä sopii mainiosti, voit helposti tehdä sen itse leipomalla leipäreseptillämme, jonka paistat vain pannulla. Ota wrapit mukaasi lounaalle, matkalle tai tarjoa niitä illallisella ystäviesi kanssa. Se on yksinkertainen ja helppo ruokalaji, jossa on runsaita makuja ja jonka voit valmistaa nopeasti ja vaivattomasti.

Kokeile turkkilaisen tortillan täytettä muuhunkin

Valkopapusalaatti sopii hyvin yhteen monien välimerellisten makujen kanssa. Monissa turkkilaisissa salaattiresepteissä käytetään runsaasti kirkkaita makuja, kuten sitruunaa, kuminaa, valkosipulia ja erityisesti persiljaa. Ne antavat salaatille raikkaan maun ja valkosipulin pistävän, lähes mausteisen aromin. Voit myös vaihtaa avokadot punasipuliin, sillä ne tuovat salaattiin paljon makua ja hieman rapeutta. Viipaloi ne ohuiksi ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Jos haluat valkopapusalaatin kastikkeeseen happaman sitruunaisen maun, kokeile lisätä sumakkia. Syvänpunainen mauste maistuu hieman tuoreelta sitruunamehulta, mutta siinä on hapokas ja terävä aromi, jossa on ripaus makeutta, joka sopii mainiosti yhteen mintun kanssa.