Tuore pinaattisalaatti mintun ja juuston kera

Tuore pinaattisalaatti mintun ja juuston kera

30 minuuttia
Täyttävä, maukas pinaattisalaatti. Helppo valmistaa ja sopii täydellisesti grillatun lihan tai kalan seuraksi.
https://www.arla.fi/reseptit/tuore-pinaattisalaatti-mintun-ja-juuston-kera/

Tee näin:

Tuore pinaattisalaatti mintun ja juuston kera
  • Heitä sipulit suolaan ja anna niiden liota vedessä noin 5 minuuttia.
  • Valuta sipulit ja painele ylimääräinen kosteus pois talouspaperilla.
  • Paahda leipä ja leikkaa se krutongeiksi. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi.
  • Voitele pinaatinlehdet öljyllä ja aseta ne kulhoon yhdessä kurkun, papujen, sipulin ja juuston kanssa.
  • Mausta mintulla, sitruunankuorella ja pippurilla ja lisää päälle krutonkeja.
  • Tarjoile salaatti valitsemasi grillatun lihan kanssa.
Valmis!

Tuore pinaattisalaatti mintun ja juuston kera Q&A

Lue lisää alta useimmiten kysyttyä kysymyksiä.

Voiko raakaa pinaattia syödä salaatissa?
Raakaa pinaattia voi syödä täysin vapaasti, ja se on myös herkullista. Tämän sanottuaan vauvapinaatin lehdet ovat todennäköisesti maukkaampia raakana, vaikka muiden lajikkeiden syömisessä raakana ei ole mitään väärää.
Mikä sopii pinaatin kanssa?
Lyhyt vastaus on, että on hyvin vähän asioita, jotka eivät sovi pinaatin kanssa. Raastettu muskottipähkinä ja sitruunankuori ovat kaksi parhaista valinnoistamme tämän vihreän lehtivihreän maun lisäämiseksi. Proteiinien kannalta kaikki anjoviksista suolattuun lihaan, kalaan ja katkaravuihin ovat erinomaisia kumppaneita. Juusto, jogurtti, pähkinät, siemenet ja hedelmäviipaleet ovat myös hyviä yhdistelmiä. Voit jopa heittää pinaatin tehosekoittimeen inkiväärin ja omenamehun kanssa ja valmistaa -mehua. Taivas on rajana!
Miten säilytät parhaiten pinaattisalaatin tähteet?
Pinaatinlehdet ovat nautittavimpia mahdollisimman tuoreina, joten suosittelemme salaatin valmistamista sinä päivänä, jona haluat kuluttaa sen. Jäämiä voi säilyttää ilmatiiviissä astiassa viisi vuorokautta, mutta siinä vaiheessa on suurempi riski, että salaatti pilaantuu, ja se menettää myös koostumuksensa. Lehtien pitäisi säilyä kiinteinä noin pari päivää - sen jälkeen on parempi aloittaa salaatti alusta, jos mahdollista.

Ainekset

Salaatti
Punasipuli, ohuiksi viipaleiksi leikattuna (noin 100 g)
1
Merisuolaa
1 tl
Leipää, viipaloituna
250 g
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 tl
Kurkku, viipaloitu tikuiksi (noin 300 g)
1
Tuoreita mintunlehtiä, hienonnettuna
2 rkl
100 g
Pinaattia
100 g
Edamamepapuja papuja
250 g
Sitruunankuorta
1 tl
Pippuria
Tarjoiluun
Lohifilettä grillattuna
Lisää herkullisia ideoita
Nizzansalaatti
25 minuuttia
Nizzansalaatti
(1)
Parsasalaatti
25 minuuttia
Parsasalaatti
(4)

Tuore pinaattisalaatti mintun ja salaattijuuston kera - virkistävä vivahde päivään

Kurkun viileys, mintun raikas maku ja terveellinen, runsas pinaatti tekevät tästä salaatista ihanteellisen piristysruiskeen lounaalla, joka antaa energiaa loppupäiväksi . Ruoka toimii yhtä hyvin pääruokana tai pääruoan lisäkkeenä, ja sitä voi helposti valmistaa suuremmissa erissä, jos ruokittavana on monta suuta!

Miten lisätä pinaattisalaatin makua erilaisilla täytteillä ja kastikkeilla?

Pinaatti on monipuolinen pohja, joten on olemassa useita vaihtoehtoja, joilla voit nostaa salaattisi seuraavalle tasolle. Jos haluat aasialaista tunnelmaa, voit yhdistää soijakastikkeen, valkosipulin, inkiväärin ja appelsiinimehun haluamaasi öljyyn, ja lopputulos on upea. Jos haluat jotain vähemmän suolaista, kokeile sekoittaa oliiviöljyä, punaviinietikkaa ja dijon-sinappia.

Salaattiin sopivat hyvin yksinkertaiset lisukkeet, kuten viipaloitu omena ja herukat, paahdetut pähkinät, kuten cashewpähkinät tai mantelit, tai rapeat kurpitsansiemenet. Jos haluat herkutella, lisää rapeita kalkkunansiivuja kylkeen.

Juomaehdotukset pinaattisalaatin kaveriksi

Kokeile tulista inkivääriolutta, joka leikkaa salaattijuuston pehmeyden läpi ja sopii hyvin yhteen mintun kanssa pinaattisalaatin kohottamiseksi. Jos sinulla on yli jäänyt lehtiä, joita ei tarvita ruokaan, hyödynnä niiden sopivuutta smoothieihin ja yhdistä ne tehosekoittimessa omena- tai appelsiinimehun tai mintun ja jogurtin kanssa.