Tippaleivät

Jälkiruoka
(5)
Kommentit
Tippaleivät

Tippaleivät kuuluvat vappuun, mutta kukaan ei kiellä nauttimasta näistä muulloinkin! Valmista tippaleivät itse ja kokeile reseptiämme.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/tippaleivat/

Ainekset

Tippaleivät

Kananmunat
2
Sokeria
1½ dl
Sulatettua Arla Ingman Luomu Meijerivoita
½ dl
Appelsiinin kuori raastettuna)
( 1
Leivinjauhe
½ tl
Vehnäjauhoja
4 dl

Paistamiseen

Rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Tomusokeri koristeluun

Tee näin:

Tippaleivät

  • Valmista tippaleipien taikina. Sekoita yhteen munat, sokeri, sulatettu voi ja appelsiininkuori. Yhdistä erillisessä astiassa leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne mukaan taikinaan, sekoita tasaiseksi.
  • Kuumenna öljy noin 170–180 asteiseksi paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tarvitaan n. 8 cm korkeuteen. Voit testata öljyn kuumuuden esim. vaalealla leivänpalalla. Öljy on tarpeeksi kuumaa, jos leipä muuttuu kauniin ruskeaksi 1–2 minuutissa.
  • Upota pyöreä teräksinen liemikauha tai reikäkauha öljyyn, niin että se on puolillaan öljyä. Pursota liemikauhaan/reikäkauhaan taikinaa pursottimen läpi noin pari ruokalusikallista siten, että se muodostaa rasvan pinnalle ristikoita.
  • Valmista 2–3 tippaleipää kerrallaan. Tippaleivät käännetään ja keitetään vaalean ruskeaksi molemmin puolin.
  • Nosta tippaleipä talouspaperilla vuoratulle lautaselle valumaan.
  • Laita tomusokeria syvälle lautaselle ja kääntele tippaleivät tomusokerissa.
  • Tippaleivät sopivat vappupiknikille, brunssille tai kahvipöytään.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet