Täysjyvä-rahkapullat

Täysjyvä-rahkapullat

60+ min
Täysjyvävehnäjauhoista ja maitorahkasta leivotut rahkapullat ovat hieman ravitsevampi ja terveellisempi vaihtoehto tavallisille pullille. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/taysjyva-rahkapullat/

Tee näin:

  • Valmista rahkapullat sulattamalla ensin voi. Lisää sitten joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
  • Murenna hiiva kulhoon ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
  • Sekoita joukkoon rahka, sahrami, sokeri ja suola.
  • Sekoita keskenään jauhot ja rusinat, ja lisää seos taikinaan.
  • Vaivaa taikinaa voimakkaasti kunnes se kimmoisaksi ja tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
  • Laita taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile siitä 35 pyöreää rahkapullaa. Aseta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  • Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Voitele rahkapullat munalla.
  • Paista rahkapullat uunin keskiosassa 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä leivinliinan alla ennen herkuttelua.
Valmis!

Ainekset

100 g
5 dl
Hiivaa
50 g
250 g
Sahrami
1 g
Fariinisokeria
1½ dl
Suolaa
½ tl
Täysjyvävehnäjauhoja
15½ dl
Rusinoita
2 dl
Kananmuna
1
Lisää herkullisia ideoita
Rahkapullat
60+ min
Rahkapullat
(1)