Rusinapulla

Rusinapulla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Herkullinen rusinapullapitko on nopeasti ja helposti syntyvä leivonnainen. Kokeile jo tänään!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 kpl

  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 125 g vihreitä rusinoita
  • ½ tl hienoksi raastettua limen kuorta
  • 2 rkl hienoksi raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl sokeria
  • 400 g vehnäjauhoja

Voiteluun

  • vatkattu kananmuna

Koristeluun

  • mantelilastuja

Tee näin:

Tee näin:

Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kaada seos kulhoon ja sekoita sitten hiiva. Lisää loput ainekset. Käännä taikina hyvin lusikalla, kunnes se on pehmeää. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti. Käännä taikina uudelleen, edelleen lusikalla. Muodosta pitko laittamalla pehmeää taikinaa, kahta ruokalusikkaa käyttäen, leivinpaperille uunipellille. Tämä käy helpoiten laittamalla taikinaa pienempiä annoksia kahteen riviin lähelle toisiaan. Anna pitkon kohota peitettynä noin ½ tuntia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200 °C uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä kylmän voin kera.