Rusinapulla

Rusinapulla

Herkullinen rusinapullapitko on nopeasti ja helposti syntyvä leivonnainen. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/rusinapulla/

Tee näin:

  • Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kaada seos kulhoon ja sekoita sitten hiiva. Lisää loput ainekset. Käännä taikina hyvin lusikalla, kunnes se on pehmeää. Peitä kulho esimerkiksi kannella ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti. Käännä taikina uudelleen, edelleen lusikalla. Muodosta pitko laittamalla pehmeää taikinaa, kahta ruokalusikkaa käyttäen, leivinpaperille uunipellille. Tämä käy helpoiten laittamalla taikinaa pienempiä annoksia kahteen riviin lähelle toisiaan. Anna pitkon kohota peitettynä noin ½ tuntia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200 °C uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä kylmän voin kera.
Valmis!

Ainekset

100 g
2 dl
Hiivaa
25 g
Kananmuna
1
Vihreitä rusinoita
125 g
Hienoksi raastettua limen kuorta
½ tl
Hienoksi raastettua, tuoretta inkivääriä
2 rkl
Sokeria
3 rkl
Vehnäjauhoja
400 g
Voiteluun
Vatkattu kananmunat
Koristeluun
Mantelilastu
Lisää herkullisia ideoita
Rahkapullat
1 tunti 30 minuuttia
Rahkapullat
(1)