Rahkapullat

Rahkapullat

60+ min
Rahkapullat maistuvat koko perheelle ja sopivat hyvin päivän kahvihetkiin! Ihanat rahkapullat ovat myös pääsiäisen suosikkiherkkuja. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Rahkapullat
  • Aloita valmistamaan rahkapullat tekemällä taikina. Yhdistä kulhossa desiin jauhoja kuivahiiva. Sekoita hyvin.
  • Lämmitä maito 42 asteiseksi. Kaada maito jauho-hiivaseokseen. Lisää joukkoon myös sokeri, kananmunanpuolikas, kardemumma ja suola. Sekoita hyvin.
  • Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhoja. Lisää huoneenlämpöinen voi aika loppuvaiheessa.
  • Kippaa taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kymmenen minuuttia. Palauta taikina jauhottuun kulhoon.
  • Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  • Tee taikinasta pieniä pullia ja anna niiden kohota.
  • Tee täyte sekoittamalla täytteen ainekset yhteen.
  • Paina kohonneen pullan keskelle ison mehulasin pohjalla kuoppa (paina kuoppa melko syvään). Täytä kuopat täytteellä.
  • Voitele rahkapullat kananmunalla. Paista rahkapullat 225-asteisen uunin keskitasossa 12-15 minuuttia.
  • Tarjoile rahkapullat lämpiminä kylmän maidon tai kahvin kera.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on luonut Sillä Sipuli-blogin Merituuli.

Ainekset

Rahkapullat
2½ dl
Pussillinen kuivahiiva
Sokeria
0,7 dl
Kardemummaa
1 rkl
Kananmuna
½
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoja
6 - 7 dl
75 g
Täyte
250 g
1 dl
Pieniä kananmunia
2
Rusinoita
1½ dl
Luomu sitruunan kuori raastettu
1
Sokeria
1½ dl
Vaniljasokeria tai 0,25 tl jauhettua vaniljaa
1 tl
Voiteluun
Kananmuna
½
Lisää herkullisia ideoita
Rahkaletut
30 minuuttia
Rahkaletut
(3)