Tarte Tatin

45 minuuttia Jälkiruoka
(14)
Kommentit
Tarte Tatin

Tarte Tatin eli keikauskakku on peräisin Ranskasta. Omenat karamellisoidaan voissa ja sokerissa ennen paistamista. Tarjoile Tarte Tatin smetanan kanssa!

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/tarte-tatin/

Ainekset

8 annosta

Tarte tatin

Vehnäjauhoa
2 dl
75 g
Vettä
2 rkl

Täyte

Happamahkoja omenoita esim. Granny Smith
4
75 g
Sokeria
1½ dl
Sitruuna (mehu)
½
Tarjoiluun Arla® Lempi Smetanaa

Tee näin:

Tarte tatin

  • Nypi jauhot ja voi, kunnes niistä muodostuu murumainen massa. Lisää vesi ja työstä taikina nopeasti.
  • Kauli se noin uuninkestävän paistinpannun kokoiseksi, halkaisijaltaan noin 25 cm. Anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  • Aseta uuni 225 °C:een.
  • Kuori, kuori ja viipaloi omenat.
  • Lisää uuninkestävälle pannulle voi ja sokeri. Kuumenna sekoittaen.
  • Lisää omenaviipaleet pannulle ja kaada päälle sitruunamehu. Ota pannu pois liedeltä.
  • Aseta taikina omenoiden päälle pannulle ja taita taikinan reunat pannun sisään.
  • Tee haarukalla muutama ilmareikä kakkuun. Paista pannussa olevaa kakkua uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Kumoa lopuksi kakku lautaselle ja tarjoile smetanan kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Tarte tatin Q&A

Mitä erityistä Tarte Tatinissa on?

Pitäisikö Tarte Tatin tarjoilla kuumana vai kylmänä?

Miksi tekemäni Tarte Tatinini on hapanta?

Herkullinen ranskalainen omenajälkiruoka

Karamellisoidut omenat ja voinen pohja yhdistyvät tässä upeassa omenajälkiruoassa, joka valmistetaan ylösalaisin. Tarjoile smetanan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa lumoavana jälkiruokana illanistujaisten päätteeksi tai iltapäivän kahvihetken herkkuna.

Tarte Tatin - mikä on tämän herkun alkuperä?

Tarte Tatin on ranskalainen jälkiruoka, jonka historia juontaa juurensa 1900-luvun vaihteeseen ja Lamotte-Beuvronin maaseutukaupungissa sijaitsevaan pieneen hotelliin. Tatin-hotellia johti kaksi sisarta, Carolina ja Stéphanie Tatin. Stéphanie, vanhempi sisar, oli kuuluisa omenapiirakastaan. Legendan mukaan hän erehtyi eräänä päivänä laittamaan omenapiirakan ylösalaisin uuniin ja päätti kuitenkin tarjoilla sen metsästysseurueelle. Totta tai ei - tästä tavasta valmistaa omenapiirakka tuli lopulta ranskalaisen keittiön klassikko.

Tarte Tatin on täydellinen piirakka syksyyn

Tarte Tatin on lohturuokaa hillomaisine omenoineen, tahmeine toffeineen ja ihanan pehmeine pohjineen. Se sopii täydellisesti syksyisiin herkkuhetkiin, kun omenat ovat sesongissa ja kun ylimääräinen lämpö ja täyteläisyys ovat enemmän kuin tervetulleita lautasille. Tarjoile lämpimän vaniljakastikkeen sekä tee- tai kahvikupillisen kera, niin syksyinen tunnelma on täydellinen.

Parhaat omenat Tarte Tatiniin

Tärkeintä Tarte Tatin -torttuun valittavissa omenoissa on, että ne ovat tarpeeksi kiinteitä säilyttääkseen muotonsa pannun kuumuudessa. Tämä pätee supermarketeissa yleisesti myytäviin omenoihin, kuten Granny Smith-, Golden Delicious-, Braeburn- ja Honeycrisp-omenoihin. Granny Smithin kaltaisen vihreä omena antaa omenalle kirpeyttä, joka voi täydentää tortun makeutta. Jos olet onnekas ja saat käyttöösi juuri poimittuja puutarhaomenoita, kannattaa ehdottomasti kokeilla niitä Tarte Tatinissa.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet