Taateli-pähkinäleipä

Taateli-pähkinäleipä

1 tunti
Taateli-pähkinäleipä on ihana herkku aamiais- tai brunssipöytään. Maukas taateli-pähkinäleipä sopii tarjottavaksi myös erilaisten juustojen kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/taateli-pahkinaleipa/

Tee näin:

  • Aloita taateli-pähkinäleipä murskaamalla hiiva kulhoon ja lisäämällä olut, taatelit ja muut ainesosat. Vaivaa taikina hyvin yhteen noin 10 minuutin ajan. Taikina on hieman märkä.
  • Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia.
  • Lämmitä uuni 250 asteeseen.
  • Aseta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä leivät. Kierittele taateli-pähkinäleivät spelttihiutaleissa ja laita leipävuokiin (vetoisuus noin 1½ litraa).
  • Anna taateli-pähkinäleivän kohota noin 20 minuuttia liinan alla. Käännä uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leivät uunin alatasolla. Anna leipien jäähtyä leivinpaperilla.
  • Tarjoile taateli-pähkinäleipä voin ja juustojen kanssa!
Valmis!

Ainekset

Taateli-pähkinäleipä
Hiivaa
50 g
Porter-olutta
½ l
Silputtuja taateleita
150 g
50 g
Tummaa siirappia
1 dl
250 g
Suolaa
1 rkl
Hienonnettua appelsiinin kuorta
2 rkl
Jauhettua neilikkaa
1½ tl
Kokonaisia hasselpähkinöitä
2 dl
Spelttihiutaleita
2 dl
Siivilöityjä spelttijauhoja
800 g
Koristeluun
Spelttihiutaleita
1½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Perunafocaccia
60+ min
Perunafocaccia
(1)