Syntymäpäiväkakku

Syntymäpäiväkakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Tämä huikea syntymäpäiväkakku on hieman haastavampi valmistaa, mutta lopputulos on todellakin sen arvoinen.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Kakkupohja

  • 100 g manteleita
  • 25 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 kananmunan valkuaista
  • ½ dl hienoa sokeria
  • 1½ dl tomusokeria
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja

Lemon curd

Bavaroise

Koristeeksi

  • mansikoita
  • vadelmia
  • karhunvatukoita
  • vaahtokarkkeja
  • pieniä marenkeja
  • makroneja
  • nauhaa tai narua kakun ympärille

Tee näin:

Tee näin:

Kakkupohja: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ryöppää ja kuori mantelit. Hienonna ne tehosekoittimessa jauheeksi tai jauha ne mantelimyllyssä. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vaahto kiinteäksi. Sekoita joukkoon mantelijauhe, tomusokeri ja kananmunat. Vatkaa taikina vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita mukaan vehnäjauhot ja kääntele sekaan valkuaiset (valkuaisvaahto). Sekoita viimeisenä mukaan sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista kakkupohjaa uunin keskiosassa 7-8 minuuttia. Kaada pohja leivinpaperille uuniritilän päälle. Vedä leivinpaperi pois kakkupohjan pohjasta. Anna jäähtyä. Lemon curd: Anna liivatteen olla kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto, sitruunan kuori ja mehu kattilassa. Lämmitä keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kerma paksuuntuu. Poista kattila heti pois liedeltä, kun ensimmäinen kupla näkyy. Sekoita joukkoon liivate, sekoita ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon voi. Bavaroise: Anna liivatelehtien olla kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta mehu ja puolet sokerista. Poista kattila liedeltä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada munaseos kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä samalla vatkaten, kunnes kerma alkaa paksuuntua (noin 84 asteessa). Poista kattila lämmöltä ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa noin 20 °C:ksi. Vatkaa kuohukerma kevyesti vaahdoksi ja sekoita se kreemiin. Kokoaminen: Leikkaa kakkupohjasta ympyränmuotoinen pala, joka on yhtä suuri kuin irtopohjavuoan pohja, noin 24 cm halkaisijaltaan. Aseta kakkupohja vuoan pohjalle. Leikkaa noin 4 cm leveitä suikaleita jäljelle jääneestä pohjasta ja asettele ne vuoan reunoille. Levitä lemon curd pohjalle. Leikkaa 5-6 mansikkaa ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja laita rahkan päälle. Kaada mansikoiden päälle bavaroise-seos. Peitä kakku muovikelmulla ja anna seistä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Poista kakku muotista ja sido nauha kakun ympärille. Koristele leikkisästi marjoilla, vaahtokarkeilla, marengeilla ja makroneilla.