Juhlava täytekakku

Juhlava täytekakku

Eirttäin näyttävä ja maittava täytekakku sekä pieniin että suuriin juhliin.
https://www.arla.fi/reseptit/juhlava-taytekakku/

Tee näin:

  • Kakkupohja: Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ø 24 cm). Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Vaniljakreemi: halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet pois. Sekoita vaniljatanko, siemenet ja maito, kerma sekä sokeria paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi, ota liedeltä ja anna seistä 10-15 minuuttia. Poista vaniljatanko. Vatkaa keltuaiset ja maissitärkkelys tasaiseksi seokseksi. Lisää se vanilja-maitoseokseen ja lämmitä seos uudelleen koko ajan voimakkaasti vispaten kunnes seos alkaa paksuuntua. Aseta kattila sitten kylmään veteen (voit käyttää esimerkiksi kylmällä vedellä täytettyä isompaa kattilaa) kunnes seos jäähtyy. Sekoita seosta silloin tällöin. Täytä kakkupohjat. Aloita vaniljatäytteellä, jatka marjasoseella. Levitä lopuksi vaahdotettua kermaa lastalla kakun päälle ja sivuille. Koristele tuoreilla marjoilla ja vaikkapa kauniilla kukkasella!
Valmis!
Vinkki

Voit valmistaa vaniljakreemin myös laktoosittomasta / vähälaktoosisesta Into maidosta ja kermasta

Ainekset

Kakkupohja
Kananmunia
4
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljakreemi
Vaniljatanko
1
3 dl
2 dl
Kananmunan keltuaisia
5
Sokeria
1 dl
Maissitärkkelys
3 rkl
Täyte
Marjoja soseena
2- 3 dl
Koristeluun
3 dl