Suklaahippukeksit

Suklaahippukeksit

45 minuuttia
Suklaahippukeksit eli Chocolate Chip Cookies ovat amerikkalaisten keksiklassikoita. Tee suklaahippukeksejä tuplaerä ja pakasta puolet taikinasta. Kokeile!

Tee näin:

Suklaahippukeksit
  • Valmista ensiksi suklaahippukeksien taikina.
  • Sulata voi hitaasti kattilassa, poista lämmöltä heti, kun voi on sulanut ja anna jäähtyä. Jos voi on liian kuumaa, suklaahiput sulavat taikinaan.
  • Pilko suklaa karkeasti. Sekoita sokeri, fariinisokeri ja muna voin joukkoon kattilaan. Sekoita erillisessä astiassa ruokasooda, suola ja vaniljasokeri jauhoihin sekä lisää suklaahiput joukkoon. Sekoita jauhoseos voitaikinaan muutamassa erässä.
  • Jäähdytä suklaahippukeksien taikina hyvin, vähintään 2 tuntia.
  • Annostele keksitaikinasta kahden lusikan avulla nokareita pellille leivinpaperin päälle. Älä aseta taikinanokareita liian lähelle toisiaan, koska ne leviävät hieman uunissa. Sopiva määrä on yhdeksän suklaahippukeksiä peltiä kohtia.
  • Kypsennä suklaahippukeksit uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuutin ajan. Anna keksien jäähtyä pellillä.
  • Herkuttele suklaahippukeksit kahvin, kaakaon tai kylmän maidon kanssa.
Valmis!
Vinkki

Pilko 100 g pähkinöitä ja sekoita jauhojen joukkoon. Käytä suosikkipähkinöitäsi tai yhdistä eri lajeja.

Ainekset

Suklaahippukeksit
100 g
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
½ dl
Kananmuna
1
Jauhoa
2 dl
Ruokasooda
½ tl
Suolaa
½ tl
Vaniljasokeria
½ tl
Tummaa suklaa
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Suklaakeksit
45 minuuttia
Suklaakeksit
(4)