Suklaa-päärynä proteiinikakku
Uusi

Suklaa-päärynä proteiinikakku

Proteiinipitoinen kakku on loistava jälkiruoka, kun kaipaat hieman terveellisempää herkuttelua. Helppo, mutta näyttävä kerroskakku valmistuu vain muutamista raaka-aineista, eikä se vaadi mutkikkaita työvaiheita.

Tee näin:

Suklaa-päärynä proteiinikakku
  • Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 15 cm) leivinpaperilla.
  • Mittaa mysli ja taatelit blenderiin ja soseuta tasaiseksi massaksi. Painele massa vuoan pohjalle.
  • Laita suklaatäytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  • Kaada suklaavanukkaat kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan kahviin ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaavanukkaiden joukkoon.
  • Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  • Valmista päärynätäyte laittamalla liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  • Siirrä päärynärahka kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Kuumenna päärynäsose ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana päärynärahkan joukkoon.
  • Kaada päärynätäyte hieman asettuneen suklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Irrota hyytynyt kakku vuoastaan ja koristele rahkalla, päärynän lohkoilla, pähkinöillä ja suklaalla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Mysliä
2 dl
Pehmeitä taateleita
100 g
Suklaatäyte
3 prk
Liivatelehteä
4
Vahvaa kahvia
½ dl
Päärynätäyte
2 prk
Liivatelehteä
3
Päärynäsosetta
1 dl
Koristelu
1 prk
Päärynä
1
Pähkinöitä
Suklaa
Lisää herkullisia ideoita
Mökkikakku
15 minuuttia
Mökkikakku
(3)