Suklaa-kirsikkajäätelökakku

Suklaa-kirsikkajäätelökakku

Upea suklaa-kirsikkajäätelökakku on maistuva kesäinen herkku. Kakun jäätelö tehdään itse, joten varaa valmistukseen tarpeeksi aikaa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/suklaa-kirsikkajaatelokakku/

Tee näin:

  • Taita leivinpaperi puoliksi pituussuunnassa ja laita irtopohjakakkuvuoan (halkaisijaltaan noin 18 cm) sisäpuolelle, jotta saat todella korkean reunan.
  • Huuhtele kirsikat huolellisesti ja anna valua lävikössä. Ota 12 kirsikkaa syrjään koristelua varten.
  • Poista jäljellä olevista kirsikoista kivet. Sekoita keskenään kirsikat ja 1 dl sokeria.
  • Sekoita kirsikoiden joukkoon 2 dl smetanaa, 2 munankeltuaista ja ½ dl glukoosisiirappia.
  • Vatkaa kerma. Sekoita puolet kermasta kirsikkaseokseen ja kaada irtopohjakakkuvuokaan. Laita pakastimeen ja pakasta 2 tuntia.
  • Sekoita sillä aikaa 2 dl smetanaa, 3 munankeltuaista, 1 dl sokeria, ½ dl glukoosisiirappia, vaniljajauhe ja loput kermavaahdosta tasaiseksi seokseksi.
  • Ota kakkuvuoka pakkasesta ja asettele (12 kpl) kirsikat vuokaan. Kaada kirsikoiden päälle vaniljaseos. Laita kirsikkajäätelökakku pakkaseen vähintään 5 tunniksi.
  • Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Ota suklaa-kirsikkajäätelökakku pois irtopohjavuoasta.
  • Levitä suklaa kakun päälle ja anna sen valua hieman kakun reunojen yli.
  • Laita suklaa-kirsikkajäätelökakku jääkaappiin noin tunniksi ennen tarjoilua.
  • Koristele suklaa-kirsikkajäätelökakku tuoreilla kirsikoilla ja nauti!
Valmis!

Ainekset

Sokeria
2 dl
Tuoreita kirsikoita
225 g
4 dl
Munankeltuaista
5
Glukoosisiirappia
1 dl
4 dl
Vaniljajauhetta
½ tl
Koristeluun
Tummaa suklaa (70%)
100 g
2 rkl
Tuoreita kirsikoita
Lisää herkullisia ideoita