Sitruunainen kääretorttu

Sitruunainen kääretorttu

1 tunti
Sitruunainen kääretorttu on jokaisen sitrusmakuja rakastavien jälkiruoka. Kääretortun voi myös pakastaa.
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunainen-kaaretorttu/

Tee näin:

Sitruunainen kääretorttu
  • Vuoraa leivinpaperilla leivinpelti (kooltaan noin 30 x 35 cm), korjaa se ja voitele se sitten voilla.
  • Sekoita munat, sokeri ja sitruunankuori ilmavaksi seokseksi. Lisää sulatettu voi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten muna-voiseokseen.
  • Lisää taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia 200 asteessa.
  • Ripottele sokeria leivinpaperille ja käännä vastapaistettu kakku sen päälle, ennen kuin poistat leivinpaperin, jossa kakku paistettiin. Kääri kakku rullan muotoon, kääri puhtaaseen tiskirättiin ja laita jääkaappiin.
Sitruunakerma
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  • Vatkaa munanvalkuainen jäykäksi. Lisää ensimmäinen ruokalusikallinen sokeria ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
  • Vatkaa tuorejuusto, munankeltuainen, sitruunankuori ja loput sokerista keskenään.
  • Kuumenna sitruunamehua hieman alle kiehumispisteen ja ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehtien ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sitruunamehuun.
  • Jäähdytä sitruuna-geelatiini lisäämällä pieni määrä tuorejuustoseosta, ennen kuin sekoitat sen muun juuston joukkoon. Sekoita munavaahto varovasti joukkoon. Laita seos jääkaappiin ja anna jähmettyä - sinun pitäisi pystyä piirtämään viiva kiinteään pintaan, kun se on valmis.
  • Kauli kääretorttu varovasti kokoon ja levitä päälle sitruunakermaa lukuun ottamatta noin 5 cm:ä rouladen sinua lähinnä olevasta pisimmästä sivusta.
  • Rullaa rullat yhteen pitkältä puolelta, jossa ei ole kermaa. Pakkaa torttu tiiviisti muovikelmuun ja laita jääkaappiin sauma alaspäin vähintään kahdeksi tunniksi.
Koristele
  • Laita sitruunankierukat veteen ja kiehauta 85 g sokerin kanssa.
  • Kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  • Anna niiden valua siivilässä.
  • Kun se on jäähtynyt, aseta sitruunakierteet ruladin päälle, koristele astia kukilla ja tarjoile.
Valmis!

Sitruunainen kääretorttu Q&A

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Voiko sitruunaisen kääretortun pakastaa?
Tortun pakastaminen on yksinkertaista: kääri se ensin leivinpaperiin, sitten muovikelmuun ja pakasta. Sulatuksen pitäisi kestää pari tuntia huoneenlämmössä.
Voiko kääretortun tehdä gluteenittomana tai vaihtoehtoisilla jauhoilla?
Tästä reseptistä on ehdottomasti mahdollista tehdä gluteeniton - vaihda vain jauhot gluteenittomaan jauhovaihtoehtoon ja lisää kakkujen joukkoon sideainetta, kuten ksantaanikumia, jotta kakku rullautuu halkeilematta tai rikkoutumatta.
Miten säilytät ja tarjoilet tortun, jotta se maistuisi ja olisi rakenteeltaan parasta?
Torttu voidaan kääriä folioon, jotta sieneen ei pääse ei-toivottuja hajuja, ja säilyttää jääkaapissa. Muista vain poistaa se etukäteen ennen tarjoilua, jotta täyte ei ole liian kylmä ollakseen nautittavaa.

Ainekset

Kääretorttu
Sokeria
125 g
25 g
Perunajauhoja
3 rkl
Jauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Sitruunankuorta
1 tl
Kananmunaa
2
Sitruunakerma
Liivatelehteä
2
Kananmunan valkuainen
1
Sokeria
1 rkl
Maustamatonta tuorejuustoa, luonnollista
100 g
Sokeria
3½ rkl
Vastapuristettua sitruunaa
2 rkl
Koristele
Vettä
2 dl
Sokeria
85 g
Syötäviä kukkia koristeluun
Lisää herkullisia ideoita
Kääretorttu
30 minuuttia
Kääretorttu
(14)
Tiramisu-kääretorttu
45 minuuttia
Tiramisu-kääretorttu
(4)

Sitruunainen kääretorttu tunnetaan myös sitruunaruladin-nimellä, jolla on eurooppalainen alkuperä

Jälkiruokaruladeista on ehkä paras ja tunnetuin esimerkki sveitsiläinen rulla, jonka hieman hämmentävästi uskotaan olevan peräisin Itävallasta, Sloveniasta ja Keski-Euroopasta, ehkä 1800-luvulla, mutta mahdollisesti jo aiemmin. Sen suosio levisi Euroopassa ja lopulta myös Yhdysvaltoihin, jossa paikallinen muunnelma tunnetaan nimellä jelly roll.

Erilaiset, herkulliset variaatiot

Vaikka tässä rouladissa käytetään sitruunakermaa, ei ole oikeastaan mitään rajaa sille, millaista täytettä voit käyttää: hedelmähillot, suklaakreemi tai jopa mascarpone sopivat hyvin. Voit jopa lisätä kaakaota itse taikinaan, jolloin saat aikaan tuplasuklaavariaation.

Ole luova ja koristele sitruunaruladisi omatekoisilla koristeilla

Sitruuna on monipuolinen maku, joka avaa mahdollisuuksia erilaisille lisukkeille. Tuoreet marjat, kuten vadelma, mustikka ja karhunvatukka, yhdistettynä mintunlehtiin antavat näyttävän ja maukkaan yhdistelmän. Lämmitetty marjakompotti ja pari lusikallista laadukasta vaniljajäätelöä täydentävät myös täydellisesti rouladea.

Kuinka yhdistää sitruunaruladi juoman kanssa?

Etkö saa tarpeeksesi sitruunaisesta mausta? Lisää joukkoon katkeraa sitruunamehua ja hurjastele. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla inkivääriolutta tai juurikaljaa luodaksesi kontrastia ruladiin.