Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.
Sokeria
|
125 g |
---|---|
25 g | |
Perunajauhoja
|
3 rkl |
Jauhoja
|
2 tl |
Leivinjauhetta
|
1 tl |
Sitruunankuorta
|
1 tl |
Kananmunaa
|
2 |
Liivatelehteä
|
2 |
---|---|
Kananmunan valkuainen
|
1 |
Sokeria
|
1 rkl |
Maustamatonta tuorejuustoa, luonnollista
|
100 g |
Sokeria
|
3½ rkl |
Vastapuristettua sitruunaa
|
2 rkl |
Vettä
|
2 dl |
---|---|
Sokeria
|
85 g |
Syötäviä kukkia koristeluun
|
Jälkiruokaruladeista on ehkä paras ja tunnetuin esimerkki sveitsiläinen rulla, jonka hieman hämmentävästi uskotaan olevan peräisin Itävallasta, Sloveniasta ja Keski-Euroopasta, ehkä 1800-luvulla, mutta mahdollisesti jo aiemmin. Sen suosio levisi Euroopassa ja lopulta myös Yhdysvaltoihin, jossa paikallinen muunnelma tunnetaan nimellä jelly roll.
Vaikka tässä rouladissa käytetään sitruunakermaa, ei ole oikeastaan mitään rajaa sille, millaista täytettä voit käyttää: hedelmähillot, suklaakreemi tai jopa mascarpone sopivat hyvin. Voit jopa lisätä kaakaota itse taikinaan, jolloin saat aikaan tuplasuklaavariaation.
Sitruuna on monipuolinen maku, joka avaa mahdollisuuksia erilaisille lisukkeille. Tuoreet marjat, kuten vadelma, mustikka ja karhunvatukka, yhdistettynä mintunlehtiin antavat näyttävän ja maukkaan yhdistelmän. Lämmitetty marjakompotti ja pari lusikallista laadukasta vaniljajäätelöä täydentävät myös täydellisesti rouladea.
Etkö saa tarpeeksesi sitruunaisesta mausta? Lisää joukkoon katkeraa sitruunamehua ja hurjastele. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla inkivääriolutta tai juurikaljaa luodaksesi kontrastia ruladiin.