Sitruunakääretorttu

Sitruunakääretorttu

Perinteinen sitruunatorttu saa uusia makuja kun lisäät sekä taikinaan että täytteeseen runsaasti sitruunaa. Nam!
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunakaaretorttu/

Tee näin:

  • Taikina: Taittele leivinpaperin reunat siten, että paperista muodostuu vuoka. Sivele paperi voilla ja laita uunipellille. Vaahdota munat, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Lisää voi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää munavaahtoon. Kumoa taikina pellille ja paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista vuoaksi taiteltu paperi ja anna pohjan jäähtyä. Sitruunakreemi: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, keltuaiset, sitruunankuoriraaste ja sokeri sekaisin. Nosta liivatelehdet vedetä ja sulata vesihauteessa. Jäähdytä liivatelehdet sitruunamehulla ja lisää ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele valkuaisvaahto juustoseoksen joukkoon varovasti. Laita täyte kelmulla peitettynä jääkaappiin jähmettymään. Sivele täyte torttupohjalle ja kääri rullalle. Laita jääkaappiin kelmulla peitettynä vähintään 2 tunniksi. Sitruunasuikaleet: Laita sitruunasuikaleet ja sokeri kiehuvaan veteen. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kuivaa suikaleet ja koristele kääretorttu.
Valmis!

Ainekset

Taikina
Kananmunia
2
Sokeria (n. 1,5 dl)
125 g
Sitruunankuorta raastettuna
½ tl
25 g
Perunajauhoja
3 rkl
Vehnäjauhoa
2 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Sitruunakreemi
Liivatelehtiä
2
Kananmunan valkuainen
1
Sokeria
1 rkl
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Kananmunan keltuainen
1
Sitruunankuorta raastettuna
½ tl
Sokeria
3½ rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Koristeluun
Sitruunankuori ohuina suikaleina
1
Vettä
2 dl
Sokeria (n. 1 dl)
85 g
Pinnalle
Tomusokeri