Sitruunakääretorttu

Sitruunakääretorttu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Perinteinen sitruunatorttu saa uusia makuja kun lisäät sekä taikinaan että täytteeseen runsaasti sitruunaa. Nam!

Ainekset

Annokset

Taikina

Sitruunakreemi

  • 2 liivatelehteä
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • ½ tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 3½ rkl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • 1 sitruunan kuori ohuina suikaleina
  • 2 dl vettä
  • 85 g sokeria (n. 1 dl)

Pinnalle

  • tomusokeria

Tee näin:

Tee näin:

Taikina: Taittele leivinpaperin reunat siten, että paperista muodostuu vuoka. Sivele paperi voilla ja laita uunipellille. Vaahdota munat, sokeri ja sitruunankuoriraaste. Lisää voi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää munavaahtoon. Kumoa taikina pellille ja paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista vuoaksi taiteltu paperi ja anna pohjan jäähtyä. Sitruunakreemi: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, keltuaiset, sitruunankuoriraaste ja sokeri sekaisin. Nosta liivatelehdet vedetä ja sulata vesihauteessa. Jäähdytä liivatelehdet sitruunamehulla ja lisää ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele valkuaisvaahto juustoseoksen joukkoon varovasti. Laita täyte kelmulla peitettynä jääkaappiin jähmettymään. Sivele täyte torttupohjalle ja kääri rullalle. Laita jääkaappiin kelmulla peitettynä vähintään 2 tunniksi. Sitruunasuikaleet: Laita sitruunasuikaleet ja sokeri kiehuvaan veteen. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kuivaa suikaleet ja koristele kääretorttu.