Simpukkakeitto

Simpukkakeitto

1 tunti
Tuoreet simpukat, tuorejuusto ja fenkoli yhdistyvät täydellisesti luoden ehkä maailman maukkaimman simpukkakeiton! Tämä simpukkakeitto ei ole pelkästään herkullinen, vaan sitä voi myös muunnella ranskalaisten perunoiden tai polentan kanssa, jolloin siitä syntyy yhtä ihania moules frites -annoksia.
https://www.arla.fi/reseptit/simpukkakeitto/

Tee näin:

Sinisimpukat
  • Huuhtele ja hankaa simpukat hyvin jäykällä harjalla. Hävitä simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä napautetaan kevyesti keittiön pöydälle.
  • Kiehauta kanaliemi, sipuli ja persilja suuressa kattilassa.
  • Lisää puhdistetut simpukat ja keitä miedolla lämmöllä peitettynä noin 7 minuuttia. Ravista pannua 2-3 kertaa kypsennyksen aikana.
  • Laita liina siivilään ja siivilöi neste kulhoon. Pidä neste ja hävitä simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
Simpukkakeitto
  • Sulata voi puhtaassa pannussa kovalla lämmöllä, mutta ei kuitenkaan ruskista. Lisää curry ja anna ruskistua.
  • Sekoita jauhot joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää kanaliemi ja tuorejuusto.
  • Keitä keittoa tasaisella lämmöllä sekoittaen samalla, kun juusto sulaa. Lisää noin 5 dl keittonestettä ja kiehauta keitto uudelleen.
  • Lisää simpukat, fenkoli, suola ja pippuri. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä varovasti sekoittaen noin 2 minuuttia.
  • Mausta ja tarjoile simpukkakeitto lämpimillä syvillä lautasilla.
Valmis!

Simpukkakeitto Q&A

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Onko sillä väliä, kelluvatko simpukat vedessä?
Simpukoiden asettaminen kulhoon kylmää vettä on nopea tapa tarkistaa, ovatko ne pilaantuneet. Jos simpukat kelluvat vedessä, ne on parasta heittää pois eikä ottaa riskiä niiden syömisestä. Älä kuitenkaan jätä simpukoita liian pitkäksi aikaa makeaan veteen, sillä jo 15 minuutin kuluttua ne kuolevat.
Voiko simpukoita kypsentää liikaa?
Simpukoita voi ehdottomasti kypsentää liikaa - jos haluat välttää sen, että lihasta tulee sitkeää ja sitkeää ja että se menettää makua, noudata tarkasti reseptin ohjeita.
Kuinka monta simpukkaa tarvitset henkilöä kohden?
Simpukoiden määrän määrittäminen henkilöä kohden on kuin narun pituuden määrittäminen - vastaus riippuu siitä, kuinka monta henkilöä haluat palvella. Karkeana nyrkkisääntönä 20 simpukan mittaaminen henkilöä kohti on hyvä lähtökohta.
Miten syöt simpukoita keitossa?
On täysin hyväksyttävää poistaa simpukka keitosta lusikalla, tarttua kuoreen kädellä ja irrottaa liha haarukalla. Sen jälkeen voit valita, syötkö simpukan haarukalla vai imeskeletkö simpukan kuoresta maukkaan liemen kera!

Ainekset

Sinisimpukat
Tuoreita simpukoita kuorineen
1¾ kg
Kanalientä
2 dl
Sipuli, viipaloituna (noin 100 g)
1
Lehtipersiljaa
10 varsi
Simpukkakeitto
25 g
Curryjauhetta
½ tl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kanalientä
6 dl
Maustamatonta tuorejuustoa
150 g
Fenkolia ohuiksi viipaleiksi leikattuna (noin 150 g)
½
Suolaa
¾ tl
Pippuria
Tarjoiluun
Lehtipersilja
Maalaisleipää
150 g
Lisää herkullisia ideoita