
Sienispagetti

Tee näin:
Vinkki
Sienten huolellinen puhdistus on tärkeää. Aloita pyyhkimällä ne varovasti kostealla keittiöpyyhkeellä maan ja lian poistamiseksi. Vältä sienten pesemistä veden alla, sillä ne voivat imeä kosteutta ja muuttua veteliksi. Jos sienet ovat suuria, leikkaa ne pienemmiksi, samankokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Vinkki
Saavuttaaksesi täydellisen al dente -tekstuurin spagettiisi, keitä pastaa yhdestä kahteen minuuttia vähemmän kuin mitä pakkauksen ohjeet neuvovat. Tämä varmistaa, että spagetti pysyy napakkana purressa. Purutuntumansa säilyttävää pastaa kutsutaan italiaksi nimellä 'al dente'. Pastan keittäminen tällä tavalla parantaa sen rakennetta ja tehostaa sen kykyä imeä sienten ja välimerellisen juuston rikkaat maut.
Vinkki
Jotta saat kermaisen tekstuurin sienispagettiisi, ota talteen hieman pastan keitinvettä ennen pastan valuttamista. Sekoita tämä tärkkelyspitoinen vesi spagetin, sienten ja välimerellisen juuston kanssa. Tuloksena on silkinpehmeä kastike, joka peittää jokaisen spagetin säikeen hyvin. Pastan keitinveden lisääminen kastikkeeseen parantaa tekstuuria ja syventää makua, ja tekee kastikkeesta rikkaamman ja runsaamman. Tämä yksinkertainen, mutta tehokas italialainen niksi muuttaa hyvän pastan erinomaiseksi.
UKK: Kysymyksiä sienispagetista
Olitpa sitten kiinnostunut parhaista käytettävistä sienistä tai jäljelle jääneen pastan säilyttämisestä, UKK-osiomme tarjoaa vastaukset kysymyksiisi.
Jos sienispagettia jäi yli, laita se ilmatiiviiseen astiaan ja säilö jääkaapissa enintään kolme päivää. Kun olet valmis lämmittämään spagetin, lämmitä se varovasti paistinpannussa liedellä hieman oliiviöljyä käyttäen. Voit myös lämmittää sen mikroaaltouunissa.
Voit käyttää tähän reseptiin mitä tahansa viipaloitavia, syötäviä sieniä. Vaikka tavalliset vaaleat herkkusienet ovat yleisesti käytettyjä, erityisesti ruskeita herkkusieniä suositellaan niiden rikkaamman maun vuoksi. Voit kuitenkin mukauttaa reseptiä käytettävissä olevien sienten ja henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Gourmet-twistin saamiseksi harkitse metsäsienten, kuten kantarellien, huhtasienten tai herkkutattien käyttöä. Nämä lajikkeet tuovat ainutlaatuisia makuja ja tekstuuria, jotka voivat nostaa spagettisi korkealaatuiseksi ateriaksi. Metsäsienet tarjoavat yleensä intensiivisemmän makuelämyksen ja voivat tuoda mukanaan hienovaraisia pähkinäisiä tai hedelmäisiä sävyjä riippuen lajikkeesta. Kun valitset sieniä, varmista, että ne ovat tuoreita ja hyväkuntoisia.
Ainekset
Salottisipuli
|
1 |
---|---|
Valkosipulinkynsi
|
1 |
Sieniä, esim. herkkutatteja tai herkkusieniä
|
150 g |
Välimerellistä juustoa kuutioina öljyssä
|
275 g |
Mantelia
|
10 |
Kapriksia
|
2 rkl |
Vettä
|
4 l |
Merisuolaa
|
½ rkl |
Spagettia
|
400 g |
Voita
|
60 g |
Tuoretta oregano
|
10 |
Tuoretta lehtipersiljaa
|
10 |
Sitruuna raastettu kuori
|
½ |
Suolaa ja pippuria maun mukaan
|
Nopea ja helppo spagetti sienillä
Nauti kulhollisesta helppoa spagettiamme sienillä ja herkuttele houkuttelevilla aineksilla. Kaprikset, mantelit ja välimerellinen juusto nousevat kauniisti esiin, ja ne kaikki auttavat tekemään pehmeästä spagetista ja herkullisista sienistä ainutlaatuisia. Kun paistat sieniä, ne alkavat ruskistua, mikä vahvistaa niiden luontaista umamisuutta. Paistossa ei kannata säästellä: on tärkeää antaa sienten paistua, kunnes ne saavuttavat kullanruskean kuoren. Näin maksimoit sienten maut ja muutat yksinkertaisen, nopeasti valmistettavan reseptin makujen ilotulitukseksi.
Kermaista välimerellistä juustoa, rapeita pähkinöitä ja raikasta sitruunaa
Välimerellinen juusto, pähkinät ja sitruuna lisäävät ateriaan raikkaita makuja ja jännittävää tekstuuria. Välimerellinen juusto on kirpeää ja kermaista, mikä toimii hyvin yhdessä rapeiden mantelien kanssa. Manteleiden mieto maku lisää annokseen täyteläisyyttä, kun taas raastettu sitruunankuori tuo raikasta pirteyttä. Vaikka pehmeitä, umamisia sieniä voidaan pitää esityksen tähtenä, niitä selvästi tukee joukko mahtavia ainesosia.
Suolaisen merellinen maku ja kukkainen kirpeys kapriksista
Kaprikset tuovat rohkean, suolaisen twistin tähän sienispagettiin. Kapristen kirpeä aromi täydentää hienosti täyteläistä välimerellistä juustoa ja ruskistetun voin pähkinäistä makua. Kaprikset leikkaavat läpi maanläheisten sienten antaen ruokalajille raikkaan nosteen. Lisäksi ne ovat uskomattoman helppoja valmistaa. Lisää kapriksen vain pannuun ja anna niiden voimakkaan aromin tehdä työnsä.
Herkullinen arkipäivän pastaruoka
Meillä kaikilla on omat arkiset pastareseptimme, jotka tuovat hymyn huulille kiireisinäkin työpäivinä. Viikkoon kannattaa kuitenkin mahduttaa myös toinen pasta-ateria – tällä kertaa helppotekoisten sienten, kapristen ja välimerellisen juuston kanssa. Kun tarvitset nopeasti valmistuvan aterian, sienispagetti on loistava vaihtoehto. Koska sienispagetti valmistuu alle puolessa tunnissa, se on myös ihanteellinen valinta rennoksi viikonloppulounaaksi. Ja vaikka se valmistetaan supernopeasti, se silti täyttää makuhermosi pehmeillä, rapeilla aineksilla ja herkullisilla, syvillä mauilla.
Arkistossamme on runsaasti helppoja ja nopeita reseptejä koko viikoksi. Jos haluat lisää nopeita pastareseptejä, kokeile kesäkurpitsa-sitruunapastaamme, joka valmistuu kahdessakymmenessä minuutissa, viidentoista minuutin katkarapu-herne-pastaamme tai kesäkurpitsa-pastasalaattiamme, jonka voit tehdä puolessa tunnissa.
Mukauta reseptiä
Päästä luovuutesi valloilleen ja lisää sienispagettiin oma twistisi. Alkuperäisessä reseptissä kaprikset ja sienet syventävät annoksen makua, mutta voit harkita myös muiden samankaltaisten aromien kokeilemista. Lisää mukaan anjoviksia tai oliiveja hieman savuisemman vivahteen aikaansaamiseksi. Anjovikset sulavat kastikkeeseen lisäten syvää, umamista suolaisuutta, kun taas oliivit tuovat kirpeän elementin, joka sopii yhteen kapristen kanssa.
Toinen ehdotus on lisätä pastaan paahdettuja kirsikkatomaatteja tuomaan makeaa, karamellisoitunutta makua, joka täydentää ruokalajin suolaisia elementtejä. Paahdetut punaiset paprikat tai kesäkurpitsat tarjoavat savuista aromia ja väri-ilottelua, joka kirkastaa lautasta. Voit myös heittää sekaan kourallinen pinaattia tai rucolaa juuri ennen tarjoilua. Vihreät lehdet lisäävät lautaselle upean värin. Kun vihreät lehdet pehmenevät lämpimän pastan sekaan, ne tuovat annokseen raikkautta, joka tasapainottaa juuston kermaisuutta ja sienten rikkautta.