Kesäkurpitsa-pastasalaatti

Kesäkurpitsa-pastasalaatti

30 minuuttia
Nauti syvien, aromikkaiden makujen ja grillattujen vihreiden kasvisten jännittävästä yhdistelmästä. Pehmeät kesäkurpitsaviipaleet ja rapeat vihreät parsat sulautuvat saumattomasti fusilli-pastan joukkoon. Salaattiin on lisätty sitruunalla ja yrteillä maustetussa öljyssä marinoitua välimerellistä juustoa, joka tuo mukanaan kermaisen terävyyden ja sopii kauniisti yhteen kasvisten kanssa. Ripaus balsamiviinietikkaa tuo annokseen makeaa syvyyttä.
https://www.arla.fi/reseptit/kesakurpitsa-pastasalaatti/

Tee näin:

  • Esilämmitä uunisi 160 °C:een.
  • Kuumenna kasviöljy suuressa uuninkestävässä paistinpannussa keskilämmöllä. Paista kesäkurpitsaviipaleita 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  • Lisää parsa samaan pannuun ja kypsennä 10 minuuttia. Ota pois uunista, mausta ja aseta syrjään.
  • Kiehauta suuri kattilallinen vettä ja lisää sinne reilusti suolaa. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä, valuta uudelleen ja kumoa suureen kulhoon.
  • Lisää kesäkurpitsa, parsa, pinaatti ja balsamiviinietikka pastan joukkoon ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  • Lisää päälle puolet välimerellisestä juustosta – mukaan lukien pakkauksen öljy – ja sekoita kevyesti ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Suosittelemme sisällyttämään annokseen osan välimerellisen juuston öljystä. Öljyssä on mukana sitruunaa ja yrttejä, ja se tuo salaattiin syvyyttä ja mausteisuutta. Tietysti välimerellinen juusto itsessään sisältää näitä makuvivahteita, mutta pastasalaatin muut tuoreet ainekset hyötyvät ylimääräisestä maukkaasta öljystä.

Vinkki

Maukkaan pastasalaatin salaisuus alkaa oikein maustetusta vedestä. Lisää keitinveteen reilusti suolaa, kun vesi kiehuu. Näin pasta saa makua myös sisältä päin. Suolan kanssa ei kannata pihistellä, jotta pasta saa oikeanlaisen suolaisen särmän. Keitä pasta al denteksi.

UKK: Kysymyksiä kesäkurpitsa-pastasalaatista

Tämä kevyt, raikas kesäkurpitsa-pastasalaatti on ihana lisuke tai lounas. Seuraavaksi käymme läpi, miten saat täydelliset paistoviivat kesäkurpitsoihin ja miten säilytät salaatin.

Miten saan paistoviivat kesäkurpitsoihin?

Jos haluat luoda houkuttelevat paistoviivat kesäkurpitsoihisi, kuumenna grilli tai parilapannu erittäin kuumaksi. Leikkaa kesäkurpitsat haluamaasi muotoon ja sivele ne oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Grillaa kumpaakin puolta 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan paistuneet. Tee tämä erissä, jotta kesäkurpitsat kypsyvät tasaisesti.

Voinko valmistaa kesäkurpitsa-pastasalaatin etukäteen?

Kyllä, voit valmistaa kesäkurpitsa-pastasalaatin etukäteen, mikä on kätevää erityisesti silloin, kun sinulla on vieraita. Salaatin raikkauden ja täyteläisen maun säilyttämiseksi on parasta sekoittaa paahdetut kesäkurpitsat, paistetut parsat ja öljy pastan joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tämä pitää kasvikset rapeina ja maut raikkaina.

Miten kesäkurpitsa-pastasalaatti kannattaa säilyttää?

Jotta salaatti säilyy raikkaana, laita se ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Salaatti säilyy noin kolme päivää oikein säilytettynä, mutta suosittelemme nauttimaan sen raikkaudesta mahdollisimman pian valmistuksen jälkeen.

Ainekset

Kesäkurpitsa (noin 200 g), leikattuna 1 cm viipaleiksi
1
Kasviöljyä
2 tl
Hienoa vihreää parsaa (noin 150 g), leikattuna 2 cm paloiksi
1 kourallinen
Kierrepastaa
100 g
Pinaattia
1 kourallinen
Välimerellistä juustoa öljyssä sitruunan ja yrttien kera
50 g
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Laadukasta balsamiviinietikkaa (valinnainen)
1 tl

Kokeile kesäistä kesäkurpitsa-pastasalaattiamme parsan kera

Pastasalaatit voidaan valmistaa miljoonalla eri tavalla miljoonalla eri ainesosalla – kunhan ne ovat herkullisia. Olemme pitäneet tämän mielessä. Kesäkurpitsa-pastasalaattimme on mitä herkullisin yhdistelmä grillattuja kesäkasviksia ja välimerellistä juustoa. Se on tuoreiden ja raikkaiden ainesosien fuusio. Tämä resepti päätyy taatusti suosikkien joukkoon reseptikokoelmassasi.

Kermaista välimerellistä juustoa ja balsamiviinietikkaa

Tasapainottaaksemme grillattuja kesäkurpitsoja ja parsaa viimeistelimme pastasalaatin välimerellisellä juustolla ja balsamiviinietikalla. Välimerellinen juusto ei ole mikä tahansa juusto; se on marinoitu sitruunalla ja yrteillä maustetussa öljyssä. Tämä lisäys tuo juustoon terävämmän, kirpeämmän vivahteen, joka täydentää kasvisten savuista, maanläheistä makeutta. Juusto lisää annokseen myös tervetullutta kermaisuutta. Balsamiviinietikka nostaa yksinkertaisen kesäkurpitsa-pastasalaatin syvälliseksi ja sofistikoituneeksi ruoaksi. Balsamiviinietikka tunnetaan rikkaasta ja hieman makeasta maustaan, ja se tuo salaattiin jännittäviä makuvivahteita.

Täydellinen aurinkoiselle piknikille tai kevyeksi illalliseksi

Pakkaa piknik-koriin kaikki suosikkisi helposti mukaan otettavista aterioista, mukaan lukien tietenkin meidän kesäkurpitsa-pastasalaattimme.

Tämä pastasalaatti on myös täydellinen lounas, ja sen voi nauttia niin piknikillä kuin toimistossakin. Voit tarjoilla sitä myös illallisella joko sellaisenaan tai muiden ruokalajien tai lisukkeiden kanssa. Seuraksi sopivat esimerkiksi liha, kana, lohi, leipä ja salaatit. Lyhyt valmistusaika antaa sinulle enemmän aikaa nauttia hyvästä seurasta sen sijaan, että hääräisit koko illan keittiössä.

Pastasalaattireseptejä ei voi koskaan olla liikaa. Kokeile yksinkertaista kylmää pastasalaattia tai kreikkalaista pastasalaattia rikkaine välimerellisine makuineen seuraavalle piknikillesi tai grillijuhliisi.

Kokeile eri aineksia

Anna luovuutesi kukoistaa keittiössä ja tuunaa pastasalaatin aineksia makusi mukaan. Lisää joukkoon vaikkapa grillattua kanaa, lohta, halloumia tai tofua. Kana ja lohi tarjoavat syviä, umamisia makuja, jotka sopivat hyvin yhteen grillatun kesäkurpitsan ja parsan kanssa. Grillattuna halloumi tarjoaa suolaista, umamista makua, kun taas tofu on maultaan miedompi. Valitse sen mukaan, kuinka voimakasta umamista aromia haluat salaattiin.

Pähkinät ovat ilmeinen valinta, kun halutaan lisätä salaattiin sekä tekstuuria että makua. Paahda pinjansiemeniä, saksanpähkinöitä tai manteleita niiden maun korostamiseksi ja lisää salaattiin rapeutta, joka kontrastoi hienosti pehmeän kesäkurpitsan ja herkän pastan kanssa. Ripottele paahdetut pähkinät salaatin päälle juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina. Pinjansiemenet ja mantelit ovat yleensä makeampia, kun taas saksanpähkinät tunnetaan lievästä kitkeryydestään.