
Kesäkurpitsa-pastasalaatti

Tee näin:
Vinkki
Suosittelemme sisällyttämään annokseen osan välimerellisen juuston öljystä. Öljyssä on mukana sitruunaa ja yrttejä, ja se tuo salaattiin syvyyttä ja mausteisuutta. Tietysti välimerellinen juusto itsessään sisältää näitä makuvivahteita, mutta pastasalaatin muut tuoreet ainekset hyötyvät ylimääräisestä maukkaasta öljystä.
Vinkki
Maukkaan pastasalaatin salaisuus alkaa oikein maustetusta vedestä. Lisää keitinveteen reilusti suolaa, kun vesi kiehuu. Näin pasta saa makua myös sisältä päin. Suolan kanssa ei kannata pihistellä, jotta pasta saa oikeanlaisen suolaisen särmän. Keitä pasta al denteksi.
UKK: Kysymyksiä kesäkurpitsa-pastasalaatista
Tämä kevyt, raikas kesäkurpitsa-pastasalaatti on ihana lisuke tai lounas. Seuraavaksi käymme läpi, miten saat täydelliset paistoviivat kesäkurpitsoihin ja miten säilytät salaatin.
Jos haluat luoda houkuttelevat paistoviivat kesäkurpitsoihisi, kuumenna grilli tai parilapannu erittäin kuumaksi. Leikkaa kesäkurpitsat haluamaasi muotoon ja sivele ne oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Grillaa kumpaakin puolta 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan paistuneet. Tee tämä erissä, jotta kesäkurpitsat kypsyvät tasaisesti.
Kyllä, voit valmistaa kesäkurpitsa-pastasalaatin etukäteen, mikä on kätevää erityisesti silloin, kun sinulla on vieraita. Salaatin raikkauden ja täyteläisen maun säilyttämiseksi on parasta sekoittaa paahdetut kesäkurpitsat, paistetut parsat ja öljy pastan joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tämä pitää kasvikset rapeina ja maut raikkaina.
Jotta salaatti säilyy raikkaana, laita se ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Salaatti säilyy noin kolme päivää oikein säilytettynä, mutta suosittelemme nauttimaan sen raikkaudesta mahdollisimman pian valmistuksen jälkeen.
Ainekset
Kesäkurpitsa (noin 200 g), leikattuna 1 cm viipaleiksi
|
1 |
---|---|
Kasviöljyä
|
2 tl |
Hienoa vihreää parsaa (noin 150 g), leikattuna 2 cm paloiksi
|
1 kourallinen |
Kierrepastaa
|
100 g |
Pinaattia
|
1 kourallinen |
Välimerellistä juustoa öljyssä sitruunan ja yrttien kera
|
50 g |
Suolaa ja pippuria maustamiseen
|
|
Laadukasta balsamiviinietikkaa (valinnainen)
|
1 tl |
Kokeile kesäistä kesäkurpitsa-pastasalaattiamme parsan kera
Pastasalaatit voidaan valmistaa miljoonalla eri tavalla miljoonalla eri ainesosalla – kunhan ne ovat herkullisia. Olemme pitäneet tämän mielessä. Kesäkurpitsa-pastasalaattimme on mitä herkullisin yhdistelmä grillattuja kesäkasviksia ja välimerellistä juustoa. Se on tuoreiden ja raikkaiden ainesosien fuusio. Tämä resepti päätyy taatusti suosikkien joukkoon reseptikokoelmassasi.
Kermaista välimerellistä juustoa ja balsamiviinietikkaa
Tasapainottaaksemme grillattuja kesäkurpitsoja ja parsaa viimeistelimme pastasalaatin välimerellisellä juustolla ja balsamiviinietikalla. Välimerellinen juusto ei ole mikä tahansa juusto; se on marinoitu sitruunalla ja yrteillä maustetussa öljyssä. Tämä lisäys tuo juustoon terävämmän, kirpeämmän vivahteen, joka täydentää kasvisten savuista, maanläheistä makeutta. Juusto lisää annokseen myös tervetullutta kermaisuutta. Balsamiviinietikka nostaa yksinkertaisen kesäkurpitsa-pastasalaatin syvälliseksi ja sofistikoituneeksi ruoaksi. Balsamiviinietikka tunnetaan rikkaasta ja hieman makeasta maustaan, ja se tuo salaattiin jännittäviä makuvivahteita.
Täydellinen aurinkoiselle piknikille tai kevyeksi illalliseksi
Pakkaa piknik-koriin kaikki suosikkisi helposti mukaan otettavista aterioista, mukaan lukien tietenkin meidän kesäkurpitsa-pastasalaattimme.
Tämä pastasalaatti on myös täydellinen lounas, ja sen voi nauttia niin piknikillä kuin toimistossakin. Voit tarjoilla sitä myös illallisella joko sellaisenaan tai muiden ruokalajien tai lisukkeiden kanssa. Seuraksi sopivat esimerkiksi liha, kana, lohi, leipä ja salaatit. Lyhyt valmistusaika antaa sinulle enemmän aikaa nauttia hyvästä seurasta sen sijaan, että hääräisit koko illan keittiössä.
Pastasalaattireseptejä ei voi koskaan olla liikaa. Kokeile yksinkertaista kylmää pastasalaattia tai kreikkalaista pastasalaattia rikkaine välimerellisine makuineen seuraavalle piknikillesi tai grillijuhliisi.
Kokeile eri aineksia
Anna luovuutesi kukoistaa keittiössä ja tuunaa pastasalaatin aineksia makusi mukaan. Lisää joukkoon vaikkapa grillattua kanaa, lohta, halloumia tai tofua. Kana ja lohi tarjoavat syviä, umamisia makuja, jotka sopivat hyvin yhteen grillatun kesäkurpitsan ja parsan kanssa. Grillattuna halloumi tarjoaa suolaista, umamista makua, kun taas tofu on maultaan miedompi. Valitse sen mukaan, kuinka voimakasta umamista aromia haluat salaattiin.
Pähkinät ovat ilmeinen valinta, kun halutaan lisätä salaattiin sekä tekstuuria että makua. Paahda pinjansiemeniä, saksanpähkinöitä tai manteleita niiden maun korostamiseksi ja lisää salaattiin rapeutta, joka kontrastoi hienosti pehmeän kesäkurpitsan ja herkän pastan kanssa. Ripottele paahdetut pähkinät salaatin päälle juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina. Pinjansiemenet ja mantelit ovat yleensä makeampia, kun taas saksanpähkinät tunnetaan lievästä kitkeryydestään.